Anne Tavuk Sel Sularinda Ölen Yavrusunun Basindan Ayrilmadi

Çorum’un Osmancik ilçesinde siddetli yagis nedeniyle su basan evde ölen yavrusunun basinda bekleyen anne tavuk, görenleri duygulandirdi.

Anne Tavuk Sel Sularinda Ölen Yavrusunun Basindan Ayrilmadi
Osmancik ilçesinde bugün aksam saatlerinde etkili olan siddetli firtina hayati felç etti. Saganak yagis nedeniyle göle dönen ilçede cadde ve sokaklar suyla kaplanirken, bazi evlerde baskinlar yasandi. Yagisin ardindan belediye ekipleri tarafindan su basan evlerde tahliye, cadde ve sokaklarda ise temizlik çalismasi baslatildi. Koyunbaba Mahallesi’nde de yasanan sel nedeniyle Saime Çirçir’in evinin zemin katini su basti. Baskinda Çirçir’a ait 10 yavru civciv telef olurken, anne tavuk kurtarildi. Sel sularinda ölen yavrusunun basindan bir an olsun ayrilmayan anne tavuk görenlerin yüreklerini parçaladi.

Civcivlerinin hepsinin telef oldugunu anlatan Saime Çirçir, “Yazik degil mi bunlara. Hepsi 3 günlüktü, anneleri kurtuldu. Her seyimiz gitti. Lagim sularinin altinda kaldi. Yagmur suyu olsa üzülmeyecegim. Alt yapisi yok. Oturma ruhsati veriyorlar eve. Alt yapisi olmayan yere oturma ruhsati nasil veriliyor anlayamiyorum. Ben hastayim, tedavi görüyorum. Bütün yiyeceklerimiz sel nedeniyle zarar gördü” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA