UMKE Personeli Egitimlerini Tatbikatlarla Güçlendiriyor

Aksaray’da Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekipleri, aldiklari egitimleri yaptiklari tatbikatlarla güçlendiriyor.

UMKE Personeli Egitimlerini Tatbikatlarla Güçlendiriyor
Dogal afetler basta olmak üzere kazalarda insanlarin kurtarilmasi ve saglik alaninda ihtiyaç duydugu her anda yaptigi basarili çalismalarla medikal kurtarmada etkin bir mücadele yürüten UMKE personeli, aldigi egitimleri gerçegini aratmayan tatbikatlarla pekistirerek güçlendiriyor. Aksaray, Konya ve Karaman UMKE ekipleri, Aksaray Hasan Dagi Bozkurt düzlügünde 3 günlük tatbikat kampina girdi. Yaklasik 60 UMKE personelinin katildigi egitim kampinda ekiplerin aldigi egitimler tatbikatlarla güçlendiriliyor. Her gün yaklasik 7 ayri tatbikat gerçeklestiren UMKE personelinin tatbikat kampi 3 gün boyunca sürecek.

Konuyla ilgili bilgiler veren Aksaray Il Saglik Müdürü Uzm. Dr. Kerim Yesildag, amaçlarinin her an güçlü ve atik bir sekilde göreve hazir kalmak ve her türlü çalismada insanlarin can ve mal kaybini önlemek oldugunu belirterek, “3 günlük bir egitim kampimiz var. Bu kampimiz UMKE egitim tatbikati kampi. Burasi Aksaray Hasan Dagi mevki. Konya ve Karaman’dan misafirlerimiz var. Aksaraylilar da burada. UMKE ekibindeki 7 doktor arkadasimiz, 45 saglik çalisanimiz ile birlikte yerinde bir fiil bir hafta önce gerçeklestirdigimiz yerinde tatbikatlari burada bir fiil gerçeklestiriyoruz. Her daim devletimizin milletimizin yanindayiz ve hizmete devam ediyoruz. Tüm arkadaslarimizin belli branslari var. Biz UMKE olarak gönüllülük esasinda çalisan arkadaslarimizi bu afet ve acil durumlarda uzmanlasmis birer personel haline getirmeye çalisiyoruz. Her daim bir olay esnasinda bakanligimizin talimati ile 30 dakika içerisinde Türkiye’nin her yerine çikabilecek kapasiteye ulastirmaya çalisiyoruz” dedi.

Konya UMKE ekibinden Saglik Hizmetleri Uzmani Ömer Göksu, sahadaki uygulamali egitimlerin önemine deginerek, “Teorik olarak aldigimiz egitimleri sahada uygulamamiz gerekiyor. Sahada uygulamadigimiz hiçbir egitim tam olarak amacina ulasmis olmuyor. Simdi bizlerde burada tatbikatlarda herhangi bir senaryoyu, afet, deprem gibi çoklu vakali senaryolari burada icra ediyoruz. Saglikçi arkadaslarimizin, ekibimizin vakalara müdahalesini burada tatbikat seklinde icra ediyoruz” diye konustu.

Karaman Il Afet Birim Sorumlusu Saglik Memuru Cumhur Büyüksahin ise, “Mevcut olan UMKE timlerimize yeni bir kan, yeni bir güç eklemek için arkadaslarimiza temel egitim verip daha önce bu egitimleri almis olan arkadaslarimizla birlikte uyum ve koordine içinde çalismalarini saglamak için tatbikat yapiyoruz. Tatbikat, bizim için afetlere ön hazirliktir. Çünkü ön hazirlikta afetteki durumlardan daha agir sekilde senaryolar gerçeklestirerek afetlerde arkadaslarimizin zorlanmasini engellemek için tatbikat ve egitimleri sürekli sekilde yapiyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA