TESK Baskani Palandöken'den Ertelenen Dügünler Hakkinda Açiklama

Esnaflara ve diger sektörlere dügünler sayesinde ekonomik canlilik gelecegini ifade eden Türkiye Esnaf ve Sanatkarlari Konfederasyonu (TESK) Baskani Bendevi Palandöken, “Dügünlerde yasanan hareketliligin tüm sektörlerdeki esnafa ve ekonomiye büyük bir canlilik getirmesi bekleniyor” dedi.

TESK Baskani Palandöken'den Ertelenen Dügünler Hakkinda Açiklama
TESK Baskani Bendevi Palandöken, yaz mevsimiyle yeniden baslayan dügün sezonuyla ilgili açiklamalarda bulundu. Geçen yil pandemi nedeniyle ertelenen dügünlerin bu yila sarktigini ve bu yaz dügünlerde artis yasandigini belirten Palandöken, “Ülkemizde her yil ortalama 600 bin çift dünya evine girerken geçtigimiz yil pandemi nedeniyle alinan tedbirler çerçevesinde ertelenen dügünler bu yila sarktigi için yaklasik 800 bin çiftin evlenmesi bekleniyor. Yaz sezonunun açilisiyla dügünlerde büyük bir hareketlilik basladi.

Dügünlerde yasanan hareketliligin tüm sektörlerdeki esnafa ve ekonomiye büyük bir canlilik getirmesi bekleniyor. Ancak bu süreçte dügünlerin artmasi ve altin fiyatlarinda yasanan yükselisle birlikte dolandiricilar da piyasaya sahte altin sürmekte gecikmiyor. Bu yaz dügün sezonunda gelin ve damatlarin hayal kirikligina ugramamasi için vatandaslarimiz altin alirken ve bozdururken bilinir ve güvenilir kuyumcu esnafini tercih etmeli” dedi.



“Gram altina ve çeyrek altina olan talep artiyor”

Altin fiyatlarinin geçen yil haziran ayina göre yaklasik yüzde 30 arttigini söyleyen Palandöken, “Pandemi gölgesinde geçen 2020 yazinda 1 Temmuz’da açilan ancak eylül ayinda yeniden kisitlamalara gidilen dügün sezonu çok kisa sürdü. Saat sinirlamasi, yeme-içme ikraminin olmamasi ve konuk sayisindaki kisitlamalar sebebiyle çok sayida çift dügünleri erteleyerek nikah merasimi ile evlendi ya da evliligi direkt bu yila planladi. Geçtigimiz yildan ertelenen dügünlerle birlikte bu yaz özellikle Temmuz ve Agustos aylarinda dügünlerde ve piyasada büyük bir canlilik bekliyoruz. Ayni zamanda dügünlerdeki bu artisla birlikte özelikle gram altina ve çeyrek altina olan talep de artiyor” diye konustu.



“Sahte altin haberleri yine gündeme gelmeye basladi”

Dügünlerin baslamasiyla önceki yillarda yasanan sahte altin haberlerinin yine gündeme gelmeye basladigina dikkati çeken Palandöken, “Geçen yil Haziran sonunda 360-380 TL bandinda olan gram altin su an 500-520 TL bandinda, 620-640 TL olan çeyrek altin ise 820-840 TL bandinda islem görüyor. Altin fiyatlarindaki ve dügünlerdeki artisi firsat bilen sahtekarlar her yil oldugu gibi yine is basinda. Özellikle dügünlerde gelin ve damadin taki kesesinden sahte altin çiktigi haberleri yeniden gündeme gelmeye basladi.

Uzmanlik isteyen altin konusunda vatandaslarimiz daha dikkatli alisveris yapmali. Sahtecilige ve dolandiriciliga karsi uyanik olmali. Altin alirken de bozdururken de bilinir ve güvenilir kuyumcu esnafi tercih edilmeli” seklinde konustu.

Kaynak: İHA