Kemaliye '42. Uluslararasi Kültür Ve Doga Sporlari Senlikleri' Için Gün Sayiyor

UNESCO'nun Dünya Mirasi Geçici Listesi'nde yer alan Erzincan'in Kemaliye ilçesinde düzenlenen 42. Uluslararasi Kültür ve Doga Sporlari Senlikleri, 1-4 Temmuz'da gerçeklestirilecek.

Tarihi yapilariyla birçok medeniyetin izlerini tasiyan Kemaliye, uluslararasi festival ve organizasyonlarla yerli ve yabanci çok sayida turistin ilgisini çekiyor.

Kaymakamlik, Belediye Baskanligi ile Kemaliye Kültür ve Kalkinma Vakfinca (KEMAV) bu yil 42'ncisi düzenlenecek Uluslararasi Kültür ve Doga Sporlari Senlikleri'ne ev sahipligi yapacak olan ilçe, "Buse Jamp" ve "Wingsuit" (yarasa atlayisi) yapan ekstrem sporcularin yani sira su sporlari, doga yürüyüsü ve dagcilik gibi farkli aktiviteleri gerçeklestirecek doga tutkunlarini agirlayacak.

KEMAV Baskani Dr. Ferudun Çelikmen, AA muhabirine, Kemaliye'nin, Erzincan'dan dünyaya açilan turizm kapisi oldugunu söyledi.

Kemaliye'nin dogasi ve wingsuit atlayislariyla dikkati çektigini belirten Çelikmen, söyle konustu:

"Kemaliye doga sporlarin baskenti haline gelmis durumda. Erzincan'in turizmdeki vitrini. Senliklere bu sene özellikle yurt disindan Amerika ve Fransa'dan çok ünlü sporcular gelecek. French Fries diye bilinen Dubai'de motor takarak ekstrem sporu yapan sporcular burada wingsuit (yarasa atlayisi) yapacaklar. Ilçenin batisinda bulunan ve wingsuit atlayislarinin gerçeklestirildigi 'cennete açilan kapi' olarak adlandirilan sabit atlama rampasina çikmak için sarp kayaliklara via ferrata parkuru olusturuldu. Buraya 570 demir basamaktan olusan via ferrata parkuru ile çikiliyor. Sporcular buradan wingsuit atlayisi yaparak Karasu Nehri'nde yüzen platforma iniyor. Baya zor bir rota. Geçen yil yaptigimiz gibi bu yil da yine sporcular belirlenen hedefi geçecekler. Ümit ediyorum ki dogaseverler, ekstrem sporu sevenler Kemaliye'deki bu müthis gösteriyi izlemek için bulusacaklar."

Çelikmen, organizasyon kapsaminda ekstrem sporlarinin yani sira, doga yürüyüsü, akarsu sporlari, dagcilik ve dag bisikleti gibi farkli aktivitelerin düzenlenecegini ifade etti.

Kaynak: AA