Karatay'da Ilaçlama Çalismalarina Hiz Verildi

Karatay Belediyesi, sicakliklarin iyice artmasiyla ortaya çikan sivrisinek ve karasinek gibi haserelere karsi baslattigi ilaçlama çalismalarina hiz verdi.

Belediyeden yapilan açiklamada, Veteriner Isleri ile Park ve Bahçeler Müdürlügü bünyesinde olusturulan 15 kisilik ilaçlama ekibinin, 10 araçla ilçenin tüm mahallelerinde etkin bir ilaçlama çalismasi yürüttügü belirtildi.

Sivrisineklerin ve haserelerin üreme noktalari olan yerler ile kanalizasyonlardaki uçkun ve larvalarinin bulundugu alanlar büyük bir titizlikle ilaçlandigi ifade edilen açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Vatandaslarin saglikli bir yaz geçirmeleri için 80 mahallenin tamaminda ekolojik dengeye ve diger canlilara zarar vermeden sürdürülen ilaçlama faaliyetleri, Dünya Saglik Örgütü tarafindan önerilen ve Saglik Bakanligi tarafindan onayli ilaçlarla gerçeklestiriliyor.

Ilçenin 80 mahallesi, haftada 2 kere olmak üzere ULV cihazli 10 araç ve 15 kisilik personelle ilaçlaniyor. Ilaçlama çalismalarinda kullanilmak üzere 3 ton uçkun ilaci, 1 ton larvasit ve 500 litre de reziduel (uzun etkili) ilaç tedarik edildi. Ayrica, hayvancilik yapilan tüm mahalleler ve ilçe genelindeki bütün sulama kanallari da haftada 1 kez olmak üzere larva ilaciyla ilaçlaniyor."

Kaynak: AA