Istifa Eden Ingiltere Saglik Bakani Hancock'un Yerine Eski Içisleri Bakani Sajid Javid Getirildi

Ingiltere'de istifa eden Saglik Bakani Matt Hancock'un yerine eski Içisleri ve eski Maliye Bakani Sajid Javid getirildi.

Javid, Twitter hesabindan yaptigi açiklamada, "böylesine kritik bir zamanda" kendisinden Saglik Bakani olmasinin istenmesinden "onur duydugunu" belirterek, "Salginla mücadelemize katkida bulunmayi ve bir kez daha Bakanlar Kurulu'ndan ülkeme hizmet etmeyi sabirsizlikla bekliyorum." ifadesini kullandi.

51 yasindaki Javid, daha önce 2018'den 2019'a kadar Içisleri Bakani, ardindan da Subat 2020'ye kadar Maliye Bakani olarak görev yapmisti.

Pakistan asilli Javid, Basbakan Boris Johnson'in kendisinden tüm danismanlarini görevden almasini ve onlarin yerine Basbakanlik tarafindan atanacak danismanlarla çalismasini istemesinin ardindan istifa etmisti.

Kendisine saygisi olan hiçbir bakanin bu kosullari kabul etmeyecegini belirten Javid'in yerine Rishi Sunak Maliye Bakani olarak atanmisti.

- Fotograflar istifa ettirmisti

???????The Sun gazetesi, 25 Haziran'da, evli olan Hancock'un yine evli olan eski lobici Gina Coladangelo'yu bakanlik binasi içinde öperken gösteren güvenlik kamerasi görüntülerinden alinan fotograflari yayimlamisti.

Haberde, Hancock'un, üniversite arkadasi Coladangelo'yu geçen mart ayinda 6 aylik bir sözlesmeyle ücretsiz danisman olarak atadigi ve daha sonra ona Saglik Bakanligi yönetiminde bir görev verdigi ancak bunu ilgili birimlere bildirmedigi belirtilmisti.

Haberin ardindan yazili açiklama yapan Hancock, sosyal mesafe kurallarini ihlal ettigini kabullense de "ülkeyi salgindan çikarmak için çalismaya odaklanmaya devam edecegini" duyurmustu.

Ancak Hancock, baskilara daha fazla dayanamayarak sosyal mesafe kurallarini ihlal etmesini gerekçe göstererek 26 Haziran'da istifa etmisti.

Habere konu olan fotograflarin çekildigi 6 Mayis'ta hükümet, vatandaslardan hane halki disindan insanlara sarilmamalarini istiyordu.

Kaynak: AA