Gazze'de El-Suruk Kulesi'nin Enkazinda Konser

Filistin’in Gazze kentinde Filistinli bir müzik grubu, Israil hava saldirilarinda yikilan el-Suruk Kulesi’nin enkazinda konser verdi.

Gazze'de El-Suruk Kulesi'nin Enkazinda Konser
Filistin’in Gazze kentinde halk yaralarini sarmaya devam ederken, Filistinli müzik grubu Maddah Al-Qamar Israil hava saldirilarinda yikilan el-Suruk Kulesi’nin enkazinda konser verdi. Filistin Kültür Bakanligi tarafindan Gazze’deki Pozitif Enerji Merkezi isbirligi ile düzenlenen Music Over The Rubble (Enkaz Üzerinde Müzik) adli konsere, çok sayida Filistinli ellerinde Filistin bayraklari ile katildi.

Konserde, Filistin direnisine ve Israil isgaline atifta bulunan karsi birçok sarki seslendirildi.

Israil, 10 Mayis’ta Gazze Seridi’ne yönelik hava saldirisi baslatmis, 12 Mayis’ta ise Israil savas uçaklari el-Suruk Kulesi’ni hedef almisti. Gazze Seridi’ne yönelik 11 gün süren Israil saldirilari, 21 Mayis’ta Israil ve Hamas arasinda varilan ateskesin ardindan sona ermisti. Filistin Saglik Bakanligi, Israil tarafindan Gazze Seridi’ne düzenlenen hava saldirilarinda 39’u kadin, 66’si çocuk olmak üzere 254 kisinin hayatini kaybettigini, bin 948 kisinin ise yaralandigini açiklamisti.
Kaynak: İHA