Denizli'deki Orman Yangini Kontrol Altina Alindi

Denizli’de daglik ve engebeli arazide baslayan orman yangini, havadan ve karadan devam eden 3 saatlik yogun çalismanin ardindan kontrol altina alindi. 3 ilden takviye helikopter sevk edilen yanginda, ilk belirlemelere göre 5 hektar ormanlik alan küle döndü.

Denizli'deki Orman Yangini Kontrol Altina Alindi


Edinilen bilgiye göre; saat 14.00 siralarinda Merkezefendi ilçesi Göveçlik Mahallesinin kirsal kesiminde bulunan ormanlik alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangin çikti. Alevleri gören vatandaslarin ihbari üzerine bölgeye orman ve itfaiye ekibi sevk edildi. Bölgeye gelen ekipler, arazinin daglik ve engebeli olmasindan dolayi yangina müdahalede zorlanirken; yangin kentin birçok noktasindan gözüktü.

Denizli’de konuslu yangin söndürme helikopteri Marmaris’teki büyük orman yangininda görevli olmasindan dolayi, rüzgarinda etkisiyle hizla yerlesim alanlarina dogru ilerleyen yangina müdahale edilebilmesi için Bursa, Balikesir ve Manisa Akhisar’dan helikopter destegi istendi. Yangina 3 yangin söndürme helikopteri, 1 kesif helikopteri, 1 dozer, 15 arazöz ve 60 personel ile müdahale edildi. Köylü vatandaslarin da destek verdigi söndürme çalismalarinda geçen 3 saatin ardindan yangin kontrol altina alindi. Yanginda ilk belirlemelere göre 5 hektar ormanlik alanin zarar gördügü bildirildi.

Kaynak: İHA