Beyoglu'nda Nefes Kesen Polis-Hirsiz Kovalamacasi Kamerada Açiklamasi 1 Gözalti

Beyoglu’nda, plakasiz motosikletle seyreden yabanci uyruklu bir kisi, süphe üzerine polis ekiplerince durduruldu. Motosikletten iner inmez kosarak kaçmaya baslayan ve yoldan geçenlere biçak sallayan zanliyla polis arasinda yasanan nefes kesen kovalamaca yaka kamerasina saniye saniye yansidi.

Beyoglu'nda Nefes Kesen Polis-Hirsiz Kovalamacasi Kamerada Açiklamasi 1 Gözalti
Edinilen bilgilere göre hirsiz ile polis arasinda yasanan nefes kesen kovalamacasi, geçtigimiz günlerde Beyoglu’nda yasandi.

Istanbul Emniyet Müdürlügü’ne bagli Önleyici Hizmetler Sube Müdürlügü Motosikletli Polis Timleri, ilçe genelinde devriye görevi yaptiklari sirada plakasiz motosikletli bir sürücü ile karsilasti. Ekipler, adinin daha sonra K.S. oldugu anlasilan yasi 18 yasindan küçük yabanci uyruklu süpheliyi durdurdu. Motosikletten inen zanli, kimlik kontrolü yapilacagi sirada araci birakarak kaçmaya basladi.

Kaçan zanli kosarak Beyoglu’nun arka sokaklarinda izini kaybettirmeye çalisirken, pesine düsen polis ile K.S. arasinda nefes kesen kovalamaca basladi.



Kaçarken önüne çikanlara biçak savurdu

Polisin ‘dur’ ihtarina uymayan zanli, bir taraftan da elindeki biçakla yolda yürüyen yayalara ve pesinden kosan kisilere sallayarak müdahale edilmesine karsi koydu. Yönünü daha sonra Dolapdere istikametine çeviren süpheli, kosarken sendeleyerek yere yuvarlanirken, yakalamak için yanina yaklasan iki vatandasa da biçak savurdu. Yerden kalkip tekrar kosan süpheli K.S., Irmak Caddesi üzerinde bulunan park halindeki bir kamyonetin altina gizlenerek izini kaybettirmeye çalisti.

Kamyonetin altina saklandi, pesine düsen polis zanliya kelepçeyi araç altinda takti

Kaçan zanlinin pesini bir an olsun birakmayan polis, K.S.’yi yakalamak için amansiz takibini sürdürürken, süphelinin park halindeki kamyonetin altina saklandigini fark etti. Kaçma ihtimaline karsi aracin çevresini kusatan emniyet ekipleri, hirsizlik zanlisini kamyonetin altinda yakalayarak kelepçe takti.

Gözaltina alinan yabanci uyruklu süphelinin üzerinden sahte oldugu anlasilan 700 TL ve 100 Avro para ele geçirildi. Kullandigi ve polisi görünce birakip kaçtigi plakasiz motosikletin ise Zeytinburnu’nda bir sokaktan çalindigi tespit edildi. Yakalanan zanli, Beyoglu Çocuk Büro Amirligine götürüldü. K.S.’nin kullandigi çalinti motosiklet ise Kasimpasa Yediemin Otoparkina teslim edildi.

Aksiyon filmlerini aratmayan görüntüler polisin yaka kamerasinda

Öte yandan polis ile hirsiz arasinda yasanan nefes kesen kovalamaca ve saklandigi kamyonetin altinda kelepçelenerek gözaltina alinma anlari ise Motosikletli Polis Timlerinin yaka kamerasina da yansidi. Çevredeki is yerlerinin güvenlik kaynaklarina da yansiyan görüntülerde, zanli kaçiyor, pesinden kosan polis onu kovaliyor. Bu sirada K.S.’nin kaçarken sendeleyip düsmesi ve yoldan geçenlerin onu yakalamak için hamle yapmasi ve zanlinin biçak savunma anlari da görüntülenen kayitta, son olarak kamyonetin altina gizlendigi görülüyor. Pesine düsen polisin, süpheli K.S.’yi araç altinda yakalayip kelepçe taktigi görülüyor.
Kaynak: İHA