'Uluslararasi Kahramanmaras Edebiyat Yolu Bisiklet Yarisi' 3-4 Temmuz'da

Kahramanmaras Büyüksehir Belediyesinin düzenleyecegi “Uluslararasi Kahramanmaras Edebiyat Yolu Bisiklet Yarisi” lansmani gerçeklestirildi.

'Uluslararasi Kahramanmaras Edebiyat Yolu Bisiklet Yarisi' 3-4 Temmuz'da
3 - 4 Temmuz arasinda kentin tarihi ve turistik bölgelerinde gerçeklestirilecek uluslararasi etkinlige, 4 kategoride 20 ülkeden 250 yarismaci katilim saglayacak. Valilik ile Gençlik ve Spor Il Müdürlügü’nün katkilariyla düzenlenecek etkinlikte, yarismacilar Edebiyat Yolu’nun merkeze alindigi 100 kilometrenin üstünde bir güzergahi takip edecek.

Büyüksehir Belediye Baskani Hayrettin Güngör tanitim toplantisindaki konusmasinda, “Cumhurbaskanimizin da talimatlariyla Göksun - Kahramanmaras yolumuzu ‘Edebiyat Yolu’ olarak belirledik. Sehrimizin önemli sairleri ve yazarlarinin isimlerini de bu yolda bulunan tünellere verdik. Kahramanmaras’imizda 3-4 Temmuz tarihlerinde gerçeklestirecegimiz Uluslararasi Edebiyat Yolu Bisiklet Turnuvasiyla sehrimizin turizm görünürlügünü daha da artirmis olacagiz. 20 ülkeden 250 sporcunun katilimiyla gerçeklesecek olan bu turnuva bizleri son derece mutlu ediyor. Ayrica bu turnuva sayesinde tüm dünyada siir ve edebiyatin baskenti olarak taninmis olacagiz” dedi.

Yapilan etkinliklerin turizm ve uluslararasi prestij açisindan da önem tasidigina dikkat çeken Baskan Hayrettin Güngör, “Sehirlerde ne kadar uluslararasi etkinlik ve organizasyon yapilirsa sehrin turizm ve tanitimina o derece katki saglar. Kahramanmarasimiz siir, edebiyat, spor ve dondurma gibi pek çok alanda önemli potansiyel tasiyor. Bu etkinlik tipki düzenledigimiz Uluslararasi Siir ve Edebiyat günleri etkinligi gibi Unesco Edebiyat Sehirler Agi’na Edebiyat alanindan dâhil olma sürecimize pek çok katki saglayacak. Insallah 3 - 4 Temmuz’da yapacagimiz bu etkinlik hem sehrimizin tanitimina hem de siir ve edebiyatimiza çok büyük katki saglayacak. Ayni zamanda bu turnuva Kahramanmaras’imizin bütün güzelliklerini ve gastronomi alandaki basarisini da tanitmis olacak. Bisiklet sporuyla ugrasan herkesi turnuvamiza davet ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA