Türkiye'nin Ilk Ayak Masaji Kapadokya'da Yapilmaya Baslandi

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde Türkiye’nin ilk ayak masaj salonu hizmete açildi.

Türkiye'nin Ilk Ayak Masaji Kapadokya'da Yapilmaya Baslandi
Çin’de 2 bin 500 yil önce tedavi amaçli olarak kullanilan ayak masaji bugünlerde ise insanlarin bedenlerini dinlendirmek için yapiliyor. Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde yerli ve yabanci turistlere hizmet vermek amaciyla Türkiye’nin ilk ayak masaj salonu açildi. Nevsehir’in merkez ilçeye bagli Göreme beldesinde hizmet veren ayak masaj salonuna özellikle yabanci turistlerin büyük ilgi gösterdigini ifade eden isletme sahibi Erdogan Kiliç, biz burada ayak masaji hizmeti vererek insanlarin bedenlerini dinlendiriyoruz dedi.

Kiliç, “Kapadokya’mizda yillik 2 milyon 800 bin ziyaretçi geliyor. O kadar güzel bir lokasyona sahibiz ki insanlar burada geziyorlar. Bizde misafirlerimizi dinlendirmek için Uzakdogu sistemli Tayland masajini getirdik. Ayak masaji 2 bin 500 yil önce Çin’de tedavi amaçli kullanilan bir masaj sistemiydi. O zamanlar tabii ki ameliyatlar oluyordu. Direk insanlar bu yolla tedavi ediliyordu. Bizde bu dogrultuda insanlari rahat ettirebilir miyiz diye bir uygulama gelistirdik. Suana kadar çok güzel ilgi var. Yabanci turistler lokasyon anlaminda Kapadokya belki Misir’dan belki Uzakdogu’dan sonra gelen bir yer. Oralari gören bir turist burayi gördügü zaman burada da mi var diye geliyor. Yerli misafirlerimize de ögretmeye çalisiyoruz. Burada 30 dakikalik bir masaj ile misafirlerimizi dinlendirmeye, rahatlatmaya çalisiyoruz” dedi.

Ayakaltinda 70 bin civarinda sinir noktasi oldugunu ifade eden Kiliç, ayak masaji ile insanlarin nerelerinde ne rahatsizliklar var onu ortaya çikartiyoruz derken, “Insan vücudunda tüm sinir sistemi ayaklarina iniyor. Hani bir söz vardir ya ayaklarima karasular indi diye. Aslina bakarsaniz o karasu dedigimiz laktik asit. Biz bu laktik asitleri dagitarak insanlarin bedenlerini dinlendiriyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA