Öz Saglik - Is Sendikasi Genel Baskani Devlet Sert, Üyelerle Yemekte Bulustu

Bir dizi ziyaretler için Karabük’e gelen Öz Saglik-Is Sendikasi Genel Baskani Devlet Sert, 6552 sayili yasa ile birlikte çalisanlari is güvencesine aldiklarini belirterek, kadro alma konusunda iradesini ortaya koyan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a tesekkür etti.

Öz Saglik - Is Sendikasi Genel Baskani Devlet Sert, Üyelerle Yemekte Bulustu
Öz Saglik - Is Sendikasi Karabük Il Baskanligi tarafindan bir dügün salonunda birlik ve beraberlik yemegi etkinligi düzenledi.

Programa Öz Saglik - Is Sendikasi Genel Baskani Devlet Sert, Baskan Yardimcisi Süleyman Dogan, Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Galip Sökmen, Özçelik-Is Sendikasi Karabük Sube Baskani Ulvi Üngören, sendika temsilcileri ve üyeler katildi.

Programda konusan Öz Saglik - Is Sendikasi Genel Baskani Devlet Sert, 6552 sayili yasa ile birlikte önemli bir adim atildigini dile getirerek sunlari söyledi: “Özellikle toplu sözlesme yapma imkani getirildi.

Kidem tazminati saglik ve sosyal hizmet alaninda çalisan arkadaslarimizin 20 yil olarak o kurumlara hizmet ederken giris çikis yaptirilarak senenin 11 ay 29 günü çalistirip 1 gün is akdini feshederek kidem tazminatlarimiz elimizden giderdi. En önemlisi bu yasa ile birlikte herkesi is güvencesini sagladik. Bu önemli bir adim. Daha sonra toplu sözlesme süreçlerine girdik. Kamuda herkes kadroya sahip oldu. Bu kolay bir süreç degil. Bu kadro konusunda iradesini ortaya koyan basta Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a tesekkür ediyorum. Dünyanin hiçbir ülkesinde taseronlar üzerinde çalisip asil kadroya geçirilen hiçbir ülkeyi bana gösteremezsiniz.”

“Saglik ve sosyal hizmette çalisan bütün arkadaslarimiz ek ödemeden yararlanamadilar”

“Üzüldügümüz tek bir sey vardi” diyen Sert, “Saglik çalisanlarimizin sadece saglik memuru ve hekimlere taninan ek ödemenin saglik çalisanlarimizi bir bütün olarak kabul ettigimizde temizliginden yemekhanesine kadar orada hizmet veren ambulans sürücüsünden hasta bakicisina kadar velhasil saglik ve sosyal hizmette çalisan bütün arkadaslarimiz bu ek ödemeden yararlanamadilar. Buna üzüldük. Kamuoyunda defalarca ilgili bakanlara gündeme tasidik, tasimaya devam edecegiz. Biz sendikayiz, dedik ki devletimiz madem böyle uygun gördü, çalisanlarimizi da magdur etmeyecegiz. Saglik ve sosyal hizmet alaninda yaklasik Öz Saglik-Is Sendikasina 200 bine yakin üyemizin 60 bin TL degerinde ferdi kaza sigorta kapsamina dahil ettik” ifadelerini kullandi.

Öz Saglik - Is Sendikasi Yönetim kurulu olarak bir karar aldiklarini aktaran Sert, “Üyemizin vefati halinde çocuklarin ödenecek 2 bin 500 TL degerinde sosyal yardim paketinin kararini almis bulunuyoruz. Elbette o meslek sendikaciliginin anlayislarini yok etmeye geldik. Bizler Hak-Is’e bagli sendikalar olarak sahaya indigimizde öyle tek adamlik devri bitti. Masabasicilik sendika dönemi bitti. Artik hizmet dönemi basladi.

Isçisinin ayagina gidemeyenler bugün isçiye yapilan hizmetleri algi olusturarak yok etmeye çalisiyorlar. Bunlara firsat vermeyecegiz Biz sendikaciligi siradan bir sendikacilik olarak yapmiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA