Mardin'de TÜGVA'nin 3. Olagan Il Genel Kurulu Yapildi

Mardin'de Türkiye Gençlik Vakfi'nin (TÜGVA) 3. Olagan Il Genel Kurulu'nda Muhyettin Ertas yeniden baskan seçildi.

Vali Mahmut Demirtas, Il Milli Egitim Müdürlügü toplanti salonunda düzenlenen genel kurulda, Mardin'de güven ve kardeslik ikliminin gelistirilmesinde, birlik ve beraberligin artirilmasinda sivil toplum kuruluslarin önemli bir paydas oldugunu söyledi.

TÜGVA'nin da insani merkeze alan, hakkin ve adaletin timsali bir gençlik yetistirme azminde olan bir sivil toplum kurulusu oldugunu kaydeden Demirtas, bu çati altinda gelenekle gelecegi birlestiren nesillerin insa edildigini görmenin umutlari diri tuttugunu belirtti.

Bu anlamda TÜGVA'nin gençler için önemli adreslerden biri olduguna inandigini aktaran Demirtas, genç neslin ihya ve insasi için seferber olan TÜGVA'nin çalismalarini dikkatle takip ettigini, milli ve manevi konularda sergiledigi durusu takdirle karsiladigini kaydetti.

Demirtas, söyle konustu:

"Zira ecdadini taniyan, tanidikça kendi kabiliyetlerinin farkina varan, suurlu bir gençlige her dönemden daha fazla ihtiyacimiz oldugu asikardir. Böyle bir nesli yetistirmenin yolu ise gençlerimizin, fiziksel ve ruhsal ihtiyaçlarina cevap verecek imkanlari, ortamlari saglamaktan geçmektedir."

Devletin tüm imkanlarini gençlerin daha iyi ortamlarda yetismeleri için seferber ettiginin altini çizen Demirtas, son 19 yilda gençlik hizmetleri alaninda yapilan yatirimlarin, bunun en önemli göstergesi oldugunu anlatti.

Bu yatirimlara ek olarak hayirsever vatandaslarin ve sivil toplum kuruluslarinin hayata geçirdigi yatirimlarin da genç neslin ihyasinda büyük bir görev üstlendigini, kamu yatirimlarini destekledigini dile getiren Demirtas, söyle devam etti:

"Mardin'de kamu, özel sektör, sivil toplum kurulus ve vatandas is birliginde egitim, kültür, spor ve sanata dair pek çok yatirim hayata geçirilmis olup, önümüzdeki dönemde bunlarin sayilarinin daha da artmasi için çalismalarimizi sürdürecegiz."

TÜGVA Genel Baskan Yardimcisi Faruk Durus da gençlik için çalismaya devam edeceklerini belirtti.

TÜGVA Mardin Il Temsilcisi Muhyettin Ertas ise göreve geldikleri günden bu yana kentte yaptiklari çalismalarla ilgili sunum yapti.

Ertas'in yeniden baskan seçildigi kurula, belediye baskanlari, siyasi parti ve sivil toplum kuruluslari temsilcileri katildi.

Kaynak: AA