Kullanilmayan Sokak Aydinlatma Armatürleri Sokak Hayvanlarina Su Ve Mama Kabi Oluyor

Trakya Elektrik Dagitim AS (TREDAS) tarafindan atik olarak ayrilan, kullanilmayan aydinlatma armatür basliklari sokak hayvanlari için mama kabina dönüstürülerek sokaklara birakiliyor.

TREDAS’dan yapilan açiklamaya göre, "Enerjimiz Küçük Dostlarimiz Için Projesi" kapsaminda kullanim disi ve atik olarak ayrilan armatür basliklari mama ve su koyulacak hale getiriliyor.

Mama ve su kaplari TREDAS gönüllülerince içlerine su ve mama konularak kentte belirli noktalara birakiliyor.

Kurumun depolarindaki hurda armatür basliklari Edirne, Kirklareli ve Tekirdag'da sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde kullanilarak sokak hayvanlarina su ve mama kabina dönüstürülüyor.

TREDAS Genel Müdürü Resit Bilgili yaz sicaklarinda sokak hayvanlari için faydali olacagini düsündükleri için projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.

Tamamen gönüllülük esasina göre çalisma yapildigini ifade eden Bilgili sunlari kaydetti:

"Sosyal sorumluluk projelerimizin saha çalismalarini bu gönüllü arkadaslarimiz yürütüyor. Yaz sicaklarinda aç ve susuz kalan can dostlarimiza sevgimizi göstermek istedik. Hem sirketimize hurda maliyeti çok düsük olan armatür basliklari sokak hayvanlarinin beslenmesinde degerlendirilecek hem de bölgemizde sosyal anlamda katma deger saglanacak. Sokaklarimizi aydinlatan, sonra kullanilmayan atil durumda olan lambalari su ve mama kabina dönüstürdük."

Kaynak: AA