Kiziltepe'nin Taninan Ustasina 'Bulgur' Plaketi

Mardin Bulgurcular Dernegi Baskani Faysal Sun, bir çok organizasyonda Mardin’in bulgurunu Türkiye’ye tanitan Hikmet Ölçer’e plaket takdim etti.

Kiziltepe'nin Taninan Ustasina 'Bulgur' Plaketi
Mardin bulgurundan yapilan yemek çesitlerini maharetli elleriyle organizasyonlarda tanitan Kiziltepe’nin sevilen ve taninan asçisi Hikmet Ölçer’e Mardin bulguruna verdigi katkilardan dolayi Mardin Bulgurcular Dernegi Baskani Faysal Sun, Ölçer’e plaket verdi. Hikmet ustanin Mardin bulguruna deger kattigini ifade eden Faysal Sun, “Mardin bulgurunu ön plana çikaran ve bulgurdan on çesit yemek yapan ve bulgurda göstermis oldugu çabadan dolayi. Bu plaketi takdim ediyorum” dedi.

Mardin’in kültürünü, Mardin mutfagini dünyaya tanitmak için elinden gelen çabayi sürekli gösterecegini söyleyen Hikmet Ölçer, “Mardin bulguru artik tescilli bir dünya markasi. Bu marka Mezopotamya’mizin bereketli topraklarinda yetisiyor ve Mezopotamya’nin sicak günesiyle olgunlasiyor. Mardin bulgurunu her platformda tanitmak boynumuzun bir borcu. Ödülleri için degerli baskanima tesekkürlerimi sunuyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA