Depremde Ölümden Döndü, Çocuklarini Kurtardi, Kendini Ahirda Buldu

Depremde çocuklarini evden kurtaran 6 çocuk babasi Orhan Mutlu (55), onlara evden aldigi battaniye ve süngerle birlikte kosarken damin çökmesi sonucu ahira düstü, ölümden döndü.

Depremde Ölümden Döndü, Çocuklarini Kurtardi, Kendini Ahirda Buldu
Dün gece Bingöl’ün Kigi ilçesinde saat 21.28’de 5,2 büyüklügünde deprem meydana geldi. Depremin en çok etkiledigi Elazig’in Karakoçan ilçesine bagli Kusbayiri köyünde bir çok ev hasar gördü. Depreme evinde yakalanan ve çocuklarini hemen disari çikartan Orhan Mutlu ise ölümden döndü. Çocuklarini biraktiktan sonra onlara evden battaniye alip kaçarken damin çökmesi sonucu ahira düsen, üzerine tas gelen Mutlu, çocuklarinin yardimiyla ufak bir yarayla kurtuldu, o anlari IHA’ya anlatti.

Deprem aninda çocuklari kurtarmak için kaçtigini aktaran depremzede Orhan Mutlu, “Disarida çocuklari kurtardim bir tane battaniye ve sünger aldim çocuklari bahçeye götüreyim derken kendimi o anda ahirin içerisinde buldum. Evden çiktim ahirin dami çökünce asagi düstüm. Tas koluma degdi kolumda biraz agridi elimde de biraz yirtik var. Düstügüm yerden çocuk gelip tasi kaldirdi beni oradan çikardi. Hiçbir sey hissetmedim. Bir tesellim de kalmamisti. Kurtulma sansimin oldugunu düsünmüyordum. Ama Allah bizi kurtardi ve buradan sag çiktik. Evimde hasar var. Eve giremiyoruz. Zaten çocuklar hep disarida kadinlar kendi islerini disarida yapiyor içeri girmek yok"dedi.

Kaynak: İHA