Bodrum'daki Yangin Akaryakit Istasyonuna Ulasmadan Söndürüldü

Mugla’nin Bodrum ilçesinde agaçlik alanda çikip akaryakit istasyonuna yaklasan yangin, bölgede korku ve panik olustururken, yangin yogun müdahaleyle söndürüldü.

Bodrum'daki Yangin Akaryakit Istasyonuna Ulasmadan Söndürüldü


Edinilen bilgiye göre, Kibris Sehitleri Caddesi üzerindeki 2 hektarlik zeytin agaçlarinin bulundugu alanda bilinmeyen bir nedenle yangin basladi.

Alevler, sert rüzgarin da etkisiyle hizla büyüdü. Zeytin agaçlari ve kuru otlarin tutustugu yangindan çikan dumanlar, ilçenin büyük bölümünden görüldü.

Yangina ilk müdahaleyi, Bodrum Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü ekipleri ile vatandaslar yapti. Dumani gören telefona sarilarak itfaiye ekiplerinden yardim istedi. Ihbarin ardindan bölgeye Bodrum Itfaiye Grup Amirligi’ne bagli çok sayida ekip sevk edildi. Itfaiye ekipleri, yangina dört bir yandan müdahale etti. Alevler, bir akaryakit istasyonun istinat duvarina yaklasti. Bunun üzerine istasyon çalisanlari, bahçe hortumlariyla istasyona ait tanker ve diger ekipmanlari sogutmaya çalisti. Alevlerin yerlesim yerlerine yaklasmasi üzerine panik ve korkuyla evden disari çikti. Vatandaslar, yangin söndürme çalismalarini endiseli gözlerle takip etti. Kimi vatandaslar da 37 derece sicakta söndürme çalismasi yapan itfaiye görevlilerine su ikram etti. Yogun müdahaleyle kontrol altina alinan yanginda onlarca zeytin agaci zarar gördü. Mahalle sakinleri alevlerin akaryakit istasyonuna yaklasmasi üzerine büyük bir korku yasadiklarini, yanginin söndürülmesiyle rahat nefes aldiklarini söyledi.

Kaynak: İHA