AK Partili Çelik'ten CHP'li Aytekin'e Yanit Gecikmedi

AK Parti Balikesir Milletvekili Adil Çelik ile CHP Balikesir Milletvekili Ensar Aytekin arasindaki polemik büyüyor.

AK Partili Çelik'ten CHP'li Aytekin'e Yanit Gecikmedi
AK Parti Balikesir Milletvekili Adil Çelik, Ayvalik’taki yanginda zarar gören alanin yeniden agaçlandirilmasi nedeniyle düzenlenen törende kullandigi “9 ay önce Ayvalik’in Seytansofrasi eteklerinde baslayip, Badavut’a kadar uzanan yanginin bilinçli çikarildigini iddia edenler vardi. Hatta bu bölgedeki yanan alanin imara açilacagini savunanlar vardi. Bu iddialarin üzerinden iktidar partisi töhmet altinda birakiliyordu. AK Partili Büyüksehir Belediyesi ile AK Partili Milletvekilleri ve AK Parti teskilatlari bu konuda zan altinda birakilmaya çalisiliyordu. Bizler töhmet altinda kaldik. Simdi o gün bunlari konusan çevreciler, çevreci örgütler, sivil toplum kuruluslari ve Ayvaliklilar, herhalde bizlere büyük bir özür borçlusunuz. Ondan öte, o gün bu iddialari savunanlarin arasinda yoksaniz bile geldigimiz bu noktada bizlere bir tesekkür borçlusunuz. Çünkü Balikesir; deniziyle güzel, ormaniyla güzel. Biz de Balikesirli yöneticiler olarak bu sehri bu haliyle korumaya devam edecegiz. Bundan hiç kimsenin en ufak bir süphesi olmasin” seklindeki sözleri üzerine CHP Balikesir Milletvekili Ensar Aytekin’in ‘Esas sen özür dile’ seklindeki ifadelerine tepki gösterdi.

“Özür dilemek sizin kibirli egonuzu mu zorluyor?”

Adil Çelik, CHP’li Aytekin’e yönelik yaptigi açiklamada, “Imara açilacak diye konusulan alani, yangindan sadece 9 ay geçtikten sonra tekrar agaçlandirmaya baslamis bulunuyoruz. Geçen yil bu konuda ileri geri konusanlar, sosyal medyada her türlü hakareti yapanlar, bizleri töhmet altinda birakanlar, adeta deve kusu gibi basini kuma gömmüs, görmezden geliyor ve kendileri de davet edildigi halde törene katilmiyorlar. Madem çevre konusunda o kadar hassassiniz, madem Ayvalik’i bu kadar seviyorsunuz, neden gelmediniz? Sizin yalan ve iftiralarinizdan biri daha ortaya çiktigi için, mahcubiyet duydugunuz için mi acaba? Sahi sizde o yüz var mi? Utanma duygunuz var mi? Ensar Aytekin, Ayvalik yangini ve o gün söyledikleri ile ilgili hiçbir sey söylemiyor, laf kalabaligi ile konuyu baska yere çekmeye çalisiyor. Özür dilemek erdemdir. ‘Evet biz o gün böyle dedik ama yanildik, bu alanin yeniden agaçlandirilmasindan mutlu olduk’ demek sizin kibirli egonuzu çok mu zorluyor?” diye sordu.

“Sizin çevre sevginiz bu mu?”

AK Parti Balikesir Milletvekili Adil Çelik yaptigi açiklamasinda, “Bana bak Ensar Aytekin! Akçay kiyilari daha düne kadar kanalizasyon kokuyordu, neden? Çünkü CHP’li belediyeler kanalizasyonu denize veriyordu. Denize girenler koli basili yüzünden bulasici hastaliklara yakalaniyordu. Siz o zaman ne yaptiniz? Ben ne yaptiginizi hatirlatayim; anlasilan sizde hafiza sorunu var. Edremit körfezindeki CHP’li ilçe ve belde belediyelerinin birlikte çalistirdigi aritma tesisi, elektrik borcu ödenmedigi için çalistirilmiyordu. Kanalizasyon bu yüzden direkt denize veriliyordu. Elektrik borcunu ödemiyorlardi elektrik! Sizin çevre sevginiz bu mu? Çevreyi lagim ederek koruyorsunuz, öyle mi?” ifadelerini kullandi.

“Benim bayramlik agzimi açtirmayin”

Adil Çelik açiklamasinda, “Ya Ayvalik’in su sorunu ne olacak? Bu çagda Ayvalik’in, Ayvaliklilar’in yasadiklari reva mi idi? Ayvaliklilar’i buna mi layik görüyordunuz? Geçmis dönem CHP’li Ayvalik Belediyesi isçilerin maasini ödeyemiyordu. Keza Erdek Belediyesi Kirsal mahallelerde toplanmayan çöpleri, Büyüksehir Belediyesi toplamadi mi? Benim bayramlik agzimi açtirmayin. CHP’li belediyelerin birlikte anildigi konulara bakin; elektrik borcu, ödenmeyen isçi maaslari, çöp, hastalik Siz dua edin 2014 yilindan itibaren hepsi Büyüksehir kapsamina alindi da bu beldelerin su ve kanalizasyon sorunu çözüldü. Canim Edremit Körfezi’ni sizin zihniyetinizden kurtardik. Yoksa akibeti belliydi. AK Partili Büyüksehir Belediyesi ve BASKI ile ilçe ve parti ayrimi yapmadan, ‘Yaratilani severiz yaradandan ötürü’ düsturu ile hareket ederek su ve kanalizasyon sorunlarini çözdük, çözmeye devam ediyoruz. Gerekli yatirimlari yapmaya devam ediyoruz. Siz istediginiz kadar bagirin. Ne çevre, ne vatan, ne bayrak, ne Atatürk sevgisi sizin tekelinizde degil. Bu hastalikli ruh halinden, yalan ve iftiralardan medet ummaktan kurtulun, yoksa bu millet size gereken dersi yine verecek. Bundan hiç süpheniz olmasin, amma sizde o dersi alacak hal var mi, iste onu bilmiyorum.” dedi.



“Bu güzel sehri de sizin çarpik zihniyetinize birakmayacagiz, hiç bosuna heveslenmeyin”

AK Parti Balikesir Milletvekili Çelik açiklamasini söyle tamamladi:

“Biz size ve sizin gibilere bakmadan çalismaya devam edecegiz. Sehrimizin ve ülkemizin her kösesine bütün hizmetleri götürmek siarimizdir. Balikesir çok güzel insanlarin oldugu, adeta cennet gibi bir sehir, bu güzel sehri de sizin çarpik zihniyetinize birakmayacagiz, hiç bosuna heveslenmeyin.”
Kaynak: İHA