ABD'de Sicak Hava Balonu Kazasi Açiklamasi 4 Ölü

ABD’de bir sicak hava balonunun elektrik hatlarina çarparak düsmesi sonucu balonun pilotu dahil 4 kisi hayatini kaybetti, 1 kisi de agir yarali olarak hastaneye kaldirildi. Kaza, bölgedeki 13 bin ev ve isyerinde elektrik kesintine neden oldu.

ABD'de Sicak Hava Balonu Kazasi Açiklamasi 4 Ölü
ABD’nin güneybatisinda yer alan New Mexico eyaletine bagli Albuquerque kentinde yerel saatle 07.00 siralarinda bir sicak hava balonu elektrik hatlarina çarpti. Çarpmanin etkisiyle alev alan balonun düsmesi sonucu balonun pilotu dahil 4 kisi hayatini kaybederken, 1 kisi de agir yarali olarak hastaneye kaldirildi. Balonun elektrik hatlarina çarpmasi nedeniyle bölgede 13 bin ev ve isyeri elektriksiz kalirken, elektrik kesintinin hala devam ettigi ögrenildi.

“Kurbanlar oldukça kötü durumda”

Polis tarafindan yapilan açiklamada, kazada hayatini kaybedenlerin 40-60 yaslari arasinda oldugu kaydedilirken, isimler hakkinda herhangi bir açiklama yapilmadi. Albuquerque Polis Sözcüsü Gilbert Gallegos, "Kurbanlar oldukça kötü durumda, doktorlar yaraliyi kurtarmaya çalisiyor. Çok trajik bir kaza, olay yerine ulasan ilk polis memurlari zor anlar yasadi” dedi.

Federal Havacilik Idaresi’nin (FAA) olaya iliskin yayinladigi raporda, balonun sepetinin Albuquerque Uluslararasi Sunport Havalimani’nin yaklasik 10 kilometre batisinda, sehrin Bati Yakasi semtindeki bir eczanenin yakinlarina düstügü belirtildi. Balonun ise düsmenin ardindan sepetten ayrildigi ve baska bir yere düstügü aktarildi.

Öte yandan FAA ve polisin kazanin nedenine iliskin arastirmalari devam ediyor.
Kaynak: İHA