Tuzla'da Müsilaj Temizleme Çalismalari Devam Ediyor

Çevre ve Sehircilik Bakanligi’nin "Marmara Denizi Eylem Plani" kapsaminda baslayan müsilaj temizleme seferberliginde Tuzla’da da temizleme çalismalari devam ediyor. Tuzla Sahili’nde yapilan çalismalari Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici da takip etti. Baskan Yazici,” Çevre ve Sehircilik Bakanligimizin koordinasyonunda kisa zamanda mükemmel bir sekilde eski denizimize kavusacagiz” dedi.

Tuzla'da Müsilaj Temizleme Çalismalari Devam Ediyor
Marmara Denizi’nde ortaya çikan müsilaji temizleme çalismalari devam ediyor. Çevre ve Sehircilik Bakanligi’nin "Marmara Denizi Eylem Plani" kapsaminda baslayan müsilaj temizleme çalismalari Tuzla’da da sürüyor. Istanbul’un en uzun sahil ilçelerinin basinda yer alan Tuzla’nin sahil seridinde dalgalarin etkisi ile kiyaya vuran müsilaj, kati sivi emici araciyla toplaniyor. Tuzla Sahili’nde yapilan çalismalara Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici da bizzat takip ediyor.

Çalismalar hakkinda bilgi veren Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici,” Çevre ve Sehircilik Bakanligimizin Il Müdürlügü’nün koordinasyonunda Çevre Sehircilik Bakanligi’nin kiyi kenar çizgisine komsu olan illerden gelen araçlar ile birlikte burada müsilaj temizleme çalismalari devam ediyor. Bir taraftan da denizin oksijenlenmesi, aerobik mikroorganizmalara yönelik oksijen vererek denizdeki oksijen miktari artirilmaya çalisilirken, bölgemiz gibi bazi yerlerden müsilaj alinarak denizdeki olusmus olan mevsim normallerinin üstündeki denizdeki flora ve faunalarin etkilenmesini saglayan, azot ve fosfor oranlarinin düsürülmesi, oksijenlerinin artirilmasi ve eskiden oldugu gibi balikçiligin gerekse denize kiyi olan ilçelerin yasam standartlarinin yükseltilme çalismalari su anda son hizla devam ediyor” dedi.



“Mükemmel bir sekilde eski denizimize kavusacagiz”

Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici,” Bölgemizde de bu çalismalar sürdürülüyor. Insallah kisa zamanda bakanligimiz koordinasyonunda mükemmel bir sekilde eski denizimize kavusacagiz. Ama gelecegi düsünmek için gerek küresel isinmada gerek karbondioksit emisyonunda gerek denizin altinin ve üstünün tamamini koruyacak olan ekolojik dengeyi saglayacak olan çevre hassasiyetini duyarli yeni nesiller yetistirmeliyiz. Bütün sanayi sektörlerimiz dâhil denizi besleyen bütün atiklarin ileri biyolojik atik tesislerinin oldugu ve 25 milyonun yasadigi bu havzadaki yasamin denize ve çevreye ve ekolojiye saygili bir hale getirilmesinin sart oldugunu düsünüyoruz” dedi.

Kaynak: İHA