Tekirdag'da Suya Kapilan 2 Çocuk Hayatini Kaybetti

Tekirdag’in Ergene ilçesinde aniden bastiran siddetli yagis nedeniyle 3 çocuk yagmur suyuna kapildiktan sonra yolun kenarindaki kanala sürüklendi. Olusan selin etkisiyle su kanalina düsen 3 çocuktan 2’si kurtarildiktan sonra kaldirildiklari hastanede hayatini kaybetti. Diger çocugun ise hastanedeki tedavisi sürüyor.

Tekirdag'da Suya Kapilan 2 Çocuk Hayatini Kaybetti


Edinilen bilgiye göre, Ergene ilçesinde bir anda bastiran saganak yagis sele dönüstü. O sirada Cumhuriyet Mahallesi’nde oynayan 3 çocuk, saganak yagis ile bir anda sele dönüsen suya kapildi. Suya kapilan 3 çocuk hemen yolun kenarinda bulunan kanala sürüklenerek, kanalizasyon borusundan 200 metre ilerideki dere yataginda bulundu. Çocuklarin suya kapildigini gören çevredeki vatandaslar, itfaiye ve bölgeye çagrilan 112 Acil Saglik ekiplerinin müdahalesi ile dere yatagina sürüklenen 3 çocuk kurtarilarak, hastaneye sevk edildi. Hastaneye kaldirilan Burak Önder (8) ve Mustafa Aslan (13) yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilamayarak hayatini kaybetti. Diger çocugun hastanedeki tedavisi ise sürüyor.

Olay yerine gelen ekipler ise su kanalinda ve dere yataginda incelemelerde bulundu.

Olayla ilgili baslatilan sorusturma sürüyor.

Mahalle sakini Mehmet Ali Bozkurt, “Olayi haber aldigimda hemen olay yerine kostum. Daha sonra elimizden gelini yapmaya çalistik. Tahminimce ilk yagmurdan sonra burada oyun oynadilar. Küçük çocuk suya kapilinca abisi de suya atladi tahminimce buradan kapilinca ilk çocugu vatandalar kurtarmis diger yerden çikarmislar” dedi.

Kaynak: İHA