Tarim Kredi Yem A.S'nin, 500 Sanayi Kurulusu Arasinda 127'Nci Siraya Yükselmesi Kutlandi

Türkiye Tarim Kredi Kooperatifleri (Tarim Kredi) Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, "Iyi yoldayiz ve insallah daha iyi olacagiz. Geçen senelerde 270-280 milyonlu rakamlarla ürün alimi yapilirken son üç yil içinde bunu 4 milyarli rakamlara tasidik. Bunun önemli kisminda da yem sirketimizin büyük katkisi var." dedi.

Poyraz, Tarim Kredi Yem AS'nin Kütahya'daki fabrikasinda, sirketin Türkiye'nin 500 sanayi kurulusu arasinda 127'nci siraya yükselmesiyle ilgili programda yaptigi konusmada, Tarim Kredi Yem A.S'nin, yaklasik 600 firmanin oldugu sektörde lider konumunda oldugunu söyledi.

Tarim Krediyle ilgili son günlerde iftira kampanyasinin yürütüldügünü ifade eden Poyraz, söyle konustu:

"Son günlerde birileri tarim krediyi baska yerlere çekmeye çalisiyor. Kanunda açik açik hüküm olmasina ragmen bir türlü iftira siyasetinden ve bizleri de bu politikanin içine çekme gayretinden vazgeçmediler. Biz isimize bakacagiz. Kim ne derse desin, asli astari olmayan iftiralarla gelinirse gelinsin biz onlari elimizin tersiyle itip, onlara sirtimizi dönüp isimize bakacagiz. Iyi yoldayiz ve insallah daha iyi olacagiz. Geçen senelerde 270-280 milyonlu rakamlarla ürün alimi yapilirken son üç yil içinde bunu 4 milyarli rakamlara tasidik. Bunun önemli kisminda da yem sirketimizin büyük katkisi var."

- "Kapatilmaya yüz tutmus fabrikalarimizi yeniden ihya ettik"

Tarim Kredi Yem A.S Genel Müdürü Hasan Fehmi Kinay da göreve geldigi günden itibaren fiili olarak 980 bin ton olan üretim ve satis kapasitesini geçen yil sonu itibariyla 1 milyon 200 bin tona tasidiklarini aktardi.

Bu yilki hedeflerinin ise 1 milyon 400 bin ton oldugunu belirten Kinay, "Bu kadar büyük kapasite ve üretim hacmi sektörde bizi çok daha iyi ileri noktalara tasidi. Bugün gururla ifade ediyoruz. Türkiye'nin ilk 500 sanayi kurulusu içinde 144'üncü siradan bu yil 127'nci siraya yükseldik. Çogu fabrikalarimizin revizyona ihtiyaci vardi. Kapatilmaya yüz tutmus fabrikalarimizi yeniden ihya ettik." ifadelerini kullandi.

Kinay, 50 bin ton olan çelik silo kapasitesini de 127 bin tona çikardiklarini dile getirdi.

Program sonunda, sirketin Türkiye'deki ilk 500 sirketinin arasinda 127'inci siraya yükselmesi nedeniyle pasta kesilerek kutlama yapildi.

Kaynak: AA