Mardin Valisi Mahmut Demirtas Bir Yillik Çalismalarini Degerlendirdi Açiklamasi

'Hem borçlarimizi ödüyoruz hem de yatirimlarimizi yapiyoruz. Bugüne kadar yaptigimiz yatirim limiti 175 milyon lira'

Mardin Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mahmut Demirtas, bir yilda 175 milyon liralik yatirim gerçeklestirdiklerini söyledi.

Vali Demirtas, Dicle Kalkinma Ajansi toplanti salonunda sivil toplum kuruluslari temsilcilerinin katilimiyla düzenlenen toplantida, Valilik Yatirim Izleme ve Koordinasyon Baskanligi ile Büyüksehir Belediyesinin bir yillik faaliyetlerini aktardi.

Daha sonra gazetecilere açiklama yapan Demirtas, sosyal ve seffaf belediyecilik anlayisiyla Mardin'e en iyi sekilde hizmet etme gayesinde olduklarini belirtti.

Görevde bir yili geride biraktiklarini, çalismalarini sivil toplum kuruluslari temsilcileriyle paylastiklarini, bundan sonra da her 2-3 ayda bir yaptiklari çalismalari ve neler yapmalari gerektigine dair görüs alisverisinde bulunacaklarini kaydeden Demirtas, "Bundan sonra da Mardin'de daha güzel hizmetler yapacagimiza inaniyorum." dedi.

Vatandasin istemedigi bir yatirimi yapmadiklarini dile getiren Demirtas, onlarin ihtiyaç ve talebine göre yatirim yaptiklarini aktardi.

"Aksi halde yapacagimizin israf olabilecegini düsünüyoruz ve kesinlikle israfa karsiyiz. Büyüksehir Belediyesi olarak kirsalda çok ciddi hizmetler yapiyoruz." diyen Demirtas, parke, yol ve asfalt çalismalarinin çok hizli sekilde sürdügünü anlatti.

Demirtas, sehir merkezi ve kirsalda birçok hizmetlerinin oldugunu ifade ederek sözlerini söyle sürdürdü:

"Hem borçlarimizi ödüyoruz hem de yatirimlarimizi yapiyoruz. Bugüne kadar yaptigimiz yatirim limiti 175 milyon lira. Yapacagimizla birlikte en az 300-350 milyon lira yatirim yapacagimizi düsünüyorum. Cumhurbaskanimizin himayesinde yatirimlarimizi gerçeklestiriyoruz. Cumhurbaskanimiza tesekkür ediyor, sükranlarimizi arz ediyorum. Tüm bakanlarimiza, milletvekillerimize, siyasetçilerimize ve Mardin'imize tesekkür ediyorum. Birlikte insallah daha güzel seyler yapacagimiza inaniyorum."

- Trafikte elektronik denetim sistemine geçiliyor

Nusaybin ilçesinde 13 Haziran'da yolun karsisina geçmeye çalisirken hafif ticari aracin çarpmasi sonucu ögretmen Suzan Basin ve Büsra Yildiz'in hayatini kaybettigini animsatan Demirtas, bir daha bu tür aci kayiplari yasamamak için elektronik denetim sistemine geçeceklerini vurguladi.

Demirtas, Emniyet Genel Müdürlügü tarafindan projenin onaylandigini, en kisa zamanda ihalesini yapacaklarini bildirdi.

Sistemin uygulandigi Konya'da trafik kazalarinin yok denecek düzeyde olduguna isaret eden Demirtas, "Bu sistemin her tarafa yayilmasini saglayacagiz. Bundan sonra herkes bu elektronik denetim sistemine göre, belirlenen hiz limitinin disina çikamayacak. Çiktigi taktirde, cezayla karsi karsiya kalacak. Amacimiz, yaralamali, ölümlü trafik kazalarini ve milli servet olan araçlarimizin zarar görmesini önlemek." diye konustu.

Kaynak: AA