Kuveyt Türk'ün Fikir Yarismasi Ideathon'da Kazananlar Belli Oldu

Kuveyt Türk Strateji, IK ve Dijital Dönüsümden Sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Aslan Demir: 'Dijital dönüsümün inovatif fikirlerden filizlendigi bilinciyle hareket ediyoruz. Dijital dönüsüm yolunda attigimiz yenilikçi ve güçlü adimlarla sektörün gelisimine katkida bulunuyoruz'

Kuveyt Türk'ün, üniversite ögrencilerine yönelik "gelecegin bankaciligi" temasiyla düzenledigi Ideathon fikir yarismasinda Feyza Tartar, Aktar adli projesiyle birinci olurken, Dilara Tuncel oyunlastirma temelli mobil uygulama fikriyle ikinciligi elde etti.

Kuveyt Türk açiklamasina göre, bankanin kariyer platformu Toptalent is birligiyle üniversiteli ögrencilerin gelisimlerini desteklemek ve gelecegin bankaciligina yönelik fikir üretmelerine ortam olusturmak amaciyla düzenledigi Ideathon fikir yarismasi tamamlandi.

Ilk kez ve tamami online ortamda gerçeklestirilen Kuveyt Türk Ideathon’da, üniversite ögrencilerinin birbirinden degerli fikirleri ödüllendirildi.

"Gelecegin bankaciligi" temasiyla Mayis ayinda basvurularin alindigi yarisma kapsaminda, 350’ye yakin basvuru arasindan jüri alt komitesinin seçtigi 11 finaliste Kuveyt Türk tarafindan Tasarim Odakli Düsünme (Design Thinking) egitimi verildi.

Finalistler bir sonraki asamada Kuveyt Türk çalisani mentorlarla birlikte fikirlerini gelistirme ve derinlestirme imkâni buldu. Yarisma etkinlikleri kapsaminda teknoloji ve bilisim iletisimcisi Serdar Kuzuloglu ile "Bankaciligin Dününden Yarina Kalacaklar" konulu bir söylesi de gerçeklestirildi.

Final günü jüri karsisina çikan yarismacilar, yenilikçi fikir ve enerjileriyle dikkat çekti. Finalde ilk üçe girenlere sirasiyla 15 bin lira, 9 bin lira ve 6 bin liralik para ödülü takdim edildi. Ayrica finale kalan yarismacilarin her biri 250 liralik Amazon hediye çeki kazandi.

“Gelecegin bankaciligi” temali Kuveyt Türk Ideathon’da, Yildiz Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisligi son sinif ögrencisi Feyza Tartar, Aktar adini verdigi projesiyle birincilik ödülünün sahibi oldu. Yapilan alisveris tutarlarinin küsuratlari bir havuzda biriktirilerek ögrencilere burs olarak verilmesi üzerine gelistirilen fikir, kurumsal sosyal sorumluluk yönü, gelir modeli ve müsteri deneyimi bakimindan jürinin ve izleyicilerin begenisini topladi.

Bilkent Üniversitesi Kimya Bölümü ögrencisi Dilara Tuncel’in oyunlastirma ve ödüllendirme temelli mobil uygulama fikri ise ikincilik ödülünün sahibi oldu. Fikir, gençlerin kendine finansal hedefler belirlemesi, gençlere özel yatirim simülasyonlari saglanmasi ve finansal bir topluluk araciligiyla sosyallesme gibi alanlari kapsiyor.

Yarismaya takim olarak katilan Karsiyakalilar 35.5 ve Prompt ekipleri ise esit puan alarak üçüncülügü paylasti. Karsiyakalilar 35.5 ekibi, Kuvy adli sanal asistan ve gençlere özel indirimlerin tanimli oldugu kisisellestirilebilir sanal kart fikriyle öne çikarken, Prompt ekibi ise gençlerin yatirimciliga giris ve ögrenme süreçlerini kolaylastiracak ve sürdürülebilir yatirimi tesvik edecek fikirleriyle dereceye girmeye hak kazandi.

- "Yenilikçi fikirlerin seslerini duyurmak ve gençleri yüreklendirmek istiyoruz"

Açiklamada görüslerine yer verilen Kuveyt Türk Strateji, IK ve Dijital Dönüsümden Sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Aslan Demir, dijital dönüsümün inovatif fikirlerden filizlendigi bilinciyle hareket ettiklerini ifade ederek, "Dijital dönüsüm yolunda attigimiz yenilikçi ve güçlü adimlarla sektörün gelisimine katkida bulunuyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

Demir, "Ilkini düzenledigimiz Ideathon yarismamizda oldugu gibi bundan sonraki dönemde de inovatif fikir sahibi gençlerin seslerini yakindan duymak ve duyurmak istiyoruz. Gelecegin bankaciligina deger katmak için fikirleriyle yarisan ve dereceye giren gençlerimizi tebrik ediyoruz." açiklamasini yapti.
Kaynak: AA