Kirklareli'nin Yüze 66,74'Ü Asilandi

Saglik Bakani Fahrettin Koca, asilama orani en yüksek 10 ili paylasti. Yüzde 66,74 ile Kirklareli en çok asilanan iller arasinda ilk 10’da yer aliyor. Kirklareli Halk Sagligi Hizmetleri Baskani Dr. Ayçin Ugur, “Asilama oranlarimizin artmasiyla ilimizde vaka sayililarimiz düsmeye basladi. O yüzden 18 yas ve üzeri bütün vatandaslarimiz hastanelerimize, aile sagligi merkezlerimize, yada mobil ekiplerimizin olusturdugu asilama noktalarina davet ediyoruz. Pandemiyi ancak asilama ile yenebiliriz” dedi.

Kirklareli'nin Yüze 66,74'Ü Asilandi
Saglik Bakani Fahrettin Koca sosyal medya hesabindan asilama orani en yüksek 10 ili açikladi.

Bununla birlikte Yüzde 66,74 ile Kirklareli en çok asilanan iller arasinda ilk 10’da yer aliyor.

Kirklareli Saglik Müdürlügü asi ekipleri tarafindan hastane, aile saglik merkezlerinin yani sira mobil ekiplerce köylerde asilama noktalarinda 18 yas ve üzeri vatandaslar asilaniyor.

Asilama oranlarinin artmasiyla vakalarda düsüs yasandigini dile getiren Kirklareli Halk Sagligi Hizmetleri Baskani Dr. Ayçin Ugur, “Ilimizde asilama çalismalarini ekiplerimizle birlikte yürütmekteyiz. Yürüttügümüz bu çalismalarda özellikle bakanimizin açikladigi üzere 18 yas üstü çocuklarimizin da gençlerimizin de asilanmasiyla korona virüsle mücadelemiz daha da hiz kazanmis oldu. Asilama oranlarimizin artmasiyla ilimizde vaka sayililarimiz düsmeye basladi.

Özellikle pandemide ön saflarda çalisan saglik çalisanlarimizin da çocuklarimizin da asilanmasiyla bu çalismalarimiz bizim için daha iyi ortamlarda asi yapilmasi ve daha güvenli ortamlarda pandemiyle mücadele etmemize anlam kazandi. O yüzden 18 yas ve üzeri bütün vatandaslarimiz hastanelerimize, aile sagligi merkezlerimize, yada mobil ekiplerimizin olusturdugu asilama noktalarina davet ediyoruz. Pandemiyi ancak asilama ile yenebiliriz” dedi.

Mobil ekipler tarafindan kent merkezinin en islek olan Istasyon Caddesinde kurulan asi noktasinda asisini olan Tugçe Altin, üniversite kazandigini ve pandemi nedeniyle okuluna gidemedigini belirterek, “Annem saglik çalisina ve onun yönlendirmesiyle bizim yas gurubumuza asi basladigi andan itibaren randevumu aldim. Biraz önce asimi oldum. Asi olmak benim için çok önemliydi. Çünkü bu yil üniversite kazandim ve okuluma hiçbir zaman gidemedim. Okuluma gitmem için asilanma disindan baska bir yol olmadigini düsünüyorum. Asinin bilimsel çalismalara ve bilimsel verilere dayandigini biliyorum. Bu yüzden asiya gerçekten çok güveniyorum. Suanda kendimi hem güvende hem de daha özgür hissediyorum. Umarim bu sene yasitlarimin asilanmasi durumda eger sizde gelip asi olursaniz okuluma gidebilecegim” seklinde konustu.

Asisini olan Utku Efe Buzol ise bütün yasitlarini asi olmaya davet etti.
Kaynak: İHA