Iki Yilda Tamamlandi Günde 500 Ton Üretim Yapacak

Sivas Valiligi öncülügünde 2019 yilinda temeli atilan yem fabrikasi bugün düzenlenen törenle açilarak üretime basladi.

Iki Yilda Tamamlandi Günde 500 Ton Üretim Yapacak
Sivas Valiligi, Sivas Belediye Baskanligi ve Il Özel Idaresi is birliginde kurulan sirket tarafindan 2019 yilinda temeli atilan yem fabrikasi, bugün düzenlenen törenle hizmete alindi. Sivas Organize Sanayi Bölgesi içerisinde insa edilen fabrikanin açilisina siyasiler, bürokratlar ve sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri katildi.

Törende konusan Sivas Valisi Salih Ayhan, “tarimsal sanayide artik bizde variz” diyerek, “ Sivas Belediyemiz ve Il Özel Idaremiz ortakliginda kurulan SIVTAS Teknik Tarim; böylesine bir hazirlik ve anlayisin ürünüdür. SIVTAS, 2019 yilinda sehrimiz için belirledigimiz Cumhuriyetin 100. Yilinda 100 Üretim ve Istihdam Kapisi hedefimizin en somut göstergesidir. SIVTAS, Sivas’in sadece tarimsal üretimde degil tarimsal sanayide de artik biz variz dedigimiz örnek bir modeldir” seklinde konustu.

Sivas Belediye Baskani Hilmi Bilgin ise konusmasinda hizmete alinan yem fabrikasinin bölge tarimina sunacagi katkilara degindi.

Konusmalarin ardindan dualarla fabrikanin açilis kurdelesi kesildi. Fabrika gezilerek davetliler bilgilendirildi. Sivas Valisi Salip Ayhan ve Sivas Belediye Baskani Hilmi Bilgin ilk dolumu gerçeklestirdi.

Günlük 500 ton üretim kapasitesine sahip olan fabrikanin günlük bin ton üretim yapabilecek standartlarda insa edildigi ifade edildi. Fabrikada büyükbas ve küçükbas yemleri olmak üzere toplam 18 çesit yem üretimi yapilacak.
Kaynak: İHA