Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde 2021 Mezunlari Kep Atti

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) 2021 Mezuniyet Töreni Adalet Bakani Abdulhamit Gül ile Hazine ve Maliye Bakani Lütfi Elvan’in katilimiyla gerçeklestirildi. Gösteri ve Sanat Merkezinde gerçeklestirilen törenle bin 554 ögrenci, diplomalarini aldi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde 2021 Mezunlari Kep Atti
Törene Adalet Bakani Abdülhamit Gül, Hazine ve Maliye Bakani Lütfi Elvan’in yani sira Hasan Kalyoncu Mütevelli Heyeti Baskani Cemal Kalyoncu, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin ve milletvekilleri de katildi.

Mezuniyet Töreni’nde ögrencilere hitaben bir konusma yapan HKÜ Mütevelli Heyeti Baskani Cemal Kalyoncu, hayata atilmaya hazirlanan yeni mezunlara hitap ederek basarilani kutlarken, is hayatina dair tavsiyelerini de aktardi.

“HKÜ dünyanin önde gelen üniversiteleriyle rekabet ediyor”

Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin evrensel yüksekögrenim standartlari, akademik kadrosu ve altyapisiyla dünyanin önde gelen üniversiteleriyle rekabet eder hale geldigini belirten Cemal Kalyoncu, “2008 yilinda, temelini attigimiz Hasan Kalyoncu Üniversitesi, 2010 yilinda egitim-ögretime basladi.

Üniversitemiz aradan geçen zamanda yalnizca bölgenin degil, ülkenin en nitelikli ve üretken egitim kurumlarindan biri haline geldi. Üniversitemizi kurarken, öncelikli hedeflerimizden biri, mezunlarimizin yalnizca akademik yönden yetkin olmasini degil ayni zamanda kendilerini is hayatinda öne çikarabilecek özellikleri edinmelerini saglamakti. Gerek akademik kadromuz gerekse kampüsümüzün sundugu imkanlarla ögrencilerimize bu firsati sunabildigimiz için mutluyuz. HKÜ bugüne kadar 13.483 mezun verdi. Mezunlarimizin tamamina yakini bugün Türkiye’nin dört bir yaninda farkli alanlarda basarilara imza atiyor. Hem özel kurumlarin hem de devlet kurumlarinin çesitli arastirmalarina göre HKÜ mezunlari en hizli is bulan ve en yüksek ücretle istihdam edilen mezunlar siralamasinda ilk 10 içinde yer aliyor. Üniversitemize ve ögrencilerimizin gelecegine dönük yatirimlarimiz halen devam ediyor” dedi.



“Basarinin anahtari güvenilir insan olmak”

Mezun olan ögrencilere tavsiyelerde bulunan Cemal Kalyoncu, “Basarinin ilk anahtari dürüst ve güvenilir bir insan olabilmektir. Hayaller kurun ve onlari gerçeklestirmek için var gücünüzle çalisin. Dogruluktan ve adaletten asla sapmayin. Engeller, zorluklar sizi asla yildirmasin. Bu ülkenin genç ve parlak zihinleri olarak istediginiz her seyi basarabileceginizden bir an bile kusku duymayin. Yeniliklere daima açik olun, degisime hizla ayak uydurun. Ancak bizi biz yapan degerlerimizden ve geleneklerimizden taviz vermeyin. Dünyadaki gelismeleri Türkiye’ye tasirken Türkiye’yi de dünyaya tasiyin. Sizler gençliginizle, enerjinizle, aydinlik zihinlerinizle ve özgüveninizle ülkemizi daha mutlu yarinlara tasiyacak güce ve kararliliga sahipsiniz” seklinde konustu.



Hibrit Egitim Modeli ile pandemi yili sorunsuz geçildi

Törende konusan HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli ise alaninda uzman akademik kadrosu, modern kampüsü, vizyoner egitim-ögretim ve AR-GE anlayisiyla, dünyadaki tüm çagdaslari ile rekabet edebilen, mezunlari en hizli istihdam edilen ilk 10 üniversite arasinda yer almanin hakli gururunu yasadiklarini belirterek, “Ögrencilerimiz de pandemi kosullarinda basariyla uyguladigimiz ’Hibrit Egitim Modeli’ ile egitimlerini tamamlayarak bugün Türkiye’nin en güçlü üniversitelerinin birinden mezun olmanin kivancini yasiyor. Son sinifini pandemi sürecinde ‘hibrit egitim modeli’ ile okuyan bu seneki mezunlarimizin hatiralarimizda ayri bir yeri olacak. Mezunlarimiz, bizim gurur kaynagimiz, övüncümüz ve en büyük güvencemizdir” ifadelerini kullandi.

“Cesaretinizi kaybetmeden, yilmadan çalisin”

Ögrencilere seslenen Hazine ve Maliye Bakani Lütfi Elvan, “Böyle güzel bir günde mezuniyet heyecaninizi paylasmaktan memnuniyet duyuyorum. Sevgili gençler çok çalistiniz çok emek verdiniz ve bugüne ulastiniz. Gelecege iliskin kaygilarinizi çok iyi tahmin ediyorum. Sundan emin olun cesaretinizi kaybetmeden yilmadan çalisanlar bunun karsiligini aliyorlar. Siz yeter ki kendinize inanmaktan vazgeçmeyin. Içinizdeki potansiyeli gelistirin. Hepiniz bizim için çok degerlisiniz. Bizlerde sizlerin gelecegi için var gücümüzle çalisiyoruz. Üniversitelerimize çok ciddi yatirimlar yaptik. Bunlari kiymete dönüstürecek olan sizlersiniz. Hiçbir zorluk sizleri yildirmasin. Gaziantep’e bölgedeki ilk vakif üniversitesini kazandiran Hasan kalyoncuya rahmet diliyorum” dedi.



“Sakin ola insanlik degerlerini maddi degerler için harcamayin”

Ögrencilere insanlik degerlerini unutmamanin önemine vurgu yapan Adalet Bakani Abdulhamit Gül, “Bugün en mutlu gününüzde sizlerle bir araya gelmekten mutluluk diliyorum. Artik sinavi kazanir miyim, Istedigim bölüme girer miyim, döneminden sonra hayallerinize ulasiyorsunuz. Mezun oluyorsunuz. Her sey bitiyor ama önemli olan ülkemize, Anadolu cografyasina yararli isler yapmaktir. Sizler bayragimizi daha yükseklere tasiyacaksiniz. Sizler bizim gelecegimizsiniz. Benim için degerli olan sizlerin mutluluguna tanik olmaktir. Sakin ola insanlik degerlerini maddi degerler için harcamayin. Okul bitse de ögrenim hayati bitmez. Hepinizi cani gönülden tebrik ediyorum” diye konustu.

Konusmalarin ardindan ögrenciler kep atarak mezun oldu.
Kaynak: İHA