Goodyear, Cooper Sirketini Satin Alma Islemini Tamamladi

Goodyear Yönetim Kurulu Baskani Richard J. Kramer: 'Bu birlesme, Goodyear'in dünyada daha fazla tüketiciye hizmet saglama kabiliyetini pekistirirken, yeni mobilite ve filo çözümlerine daha fazla yatirimi desteklemek üzere sirketin büyümesini sagliyor'

ISTANBUL -The Goodyear Tire & Rubber Company, 22 Subat'ta açiklanan birlesme anlasmasini sonuçlandirarak Cooper Tire & Rubber Company'yi satin alma islemini tamamladigini duyurdu.

Goodyear'dan yapilan açiklamaya göre, birbirini tamamlayan ürün portföyleri, hizmetler ve yeteneklere sahip 2 lastik sirketinin birlesmesiyle küresel lastik sektöründe ABD merkezli daha da güçlü öncü bir sirket ortaya çikacak. Birlesme sonucu ortaya çikan sirket, daha fazla seçenek sunarak müsterilerin ve tüketicilerin Goodyear ve Cooper markali lastiklerini tercih etmesini kolaylastiracak.

Açiklamada görüslerine yer verilen Goodyear Yönetim Kurulu Baskani Richard J. Kramer, "Goodyear ve Cooper'i resmi olarak bir araya getirmekten ve ortak odak noktamiz olan müsteri, inovasyon ve yüksek kaliteli ürün ve çözümlere yaklasimimizi bir bütün olarak ortaya koymaktan büyük heyecan duyuyoruz. Bu birlesme, Goodyear'in dünyada daha fazla tüketiciye hizmet saglama kabiliyetini pekistirirken, yeni mobilite ve filo çözümlerine daha fazla yatirimi desteklemek üzere sirketin büyümesini sagliyor." ifadelerini kullandi.

- Birlesme, Goodyear'in ABD'deki öncü konumunu daha da pekistirecek

Verilen bilgiye göre, söz konusu birlesme, Goodyear'in ABD'deki öncü konumunu daha da pekistirirken, Kuzey Amerika'da diger pazarlardaki konumunu da önemli ölçüde gelistirecek. Iki sirketin birlesmesi, Çin'de Goodyear'in görünürlügünü yaklasik 2 katina çikarirken, yerel otomobil üreticileriyle iliskileri artiracak ve Goodyear'in 2 bin 500 markali perakende magazasi agi üzerinden Cooper lastikleri için daha genis bir dagitim olanagi saglayacak.

2 sirket, Goodyear'in orijinal ekipman ve üst segment degisim lastikleri pazarindaki gücünün yani sira özellikle hafif ticari ve SUV segmentlerinde güçlü olan Cooper markasinin orta düzeye hitap eden ürünlerinden faydalanabilecek. Birlesmenin kapanisi takip eden ilk yilin tamaminda hisse basina gelirleri artirmasi, Goodyear'in bilanço pozisyonunu orta düzeyde iyilestirmesi ve sirketin kaldiraç oranini azaltma kabiliyetini artirmasi bekleniyor.

Seçili Cooper tesislerini genisletme firsatlariyla sermaye verimliligi ve esnekliginin artirilmasi, ayrica, Goodyear'in küresel dagitim agina Cooper markasinin eklenmesinin yeni ciro artisi firsatlari yaratacagi öngörülüyor. ABD'de sektör lideri olan bu ortaklik, Goodyear'in geleneksel ve yeni kurulmus orijinal ekipman üreticileri, otonom sürüs sistemi gelistiricileri, yeni ve köklü filo sirketleri ve diger mobilite platformlariyla olan iliskileri yoluyla lastik ürünleri ve çok çesitli hizmetler sunacak.

Tamamlayici is modelleri, organizasyon yapilari ve dagitim kanallariyla Goodyear, paydaslarina, müsterilerine, tüketicilerine ve çalisanlarina fayda saglamak için Goodyear ve Cooper'in en iyi yönlerini bir araya getirecek.

Kaynak: AA