E-5'Te Tirin Üstündeki Dev Makara Köprüye Takilarak Yola Düstü

E-5 Bakirköy mevkiinde üstünde iki tane dev kablo makarasi ile seyir halinde olan tirdaki makaralardan biri köprüye takilarak yola düstü. Tirin arkasindan gelen araç olmamasi sayesinde faciadan dönüldü.

Kaza, bu aksam saat 22.15 siralarinda E-5 Ankara istikameti Bakirköy mevkiinde yasandi. Üzerinde iki tane dev kablo makarasi bulunan tirdaki makaralardan biri Ataköy köprüsüne takilarak yola düstü ve köprünün altinda sikisip kaldi. Kaza da ölen ya da yaralanan olmazken tirin arkasinda araç olmamasi yasanabilecek bir faciayi önledi. Köprünün altina sikisan dev makara, olay yerine gelen vinç ile sikistigi yerden çikarildi. Makara ayni tirin üstüne bu sefer yatay olacak sekilde yerlestirldi ve tir yoluna devam etti. Kazanin yasandigi E-5 Ankara istikametinin sol seridi makara yoldan kaldirilana kadar kapali kaldi ve yolda yogunluk olustu. Makaranin sikistigi yerden çikarilmasiyla birlikte trafik akisi da normale döndü.

“Facia önlendi verilmis

sadakamiz varmis”

Köprünün altina sikisan makarayi çikarmak için gelen Kenan Gündogdu “Söfor arkadas yolu sasirmis. E-5’e girmis. Köprüden biraz süratli geçince köprünün altina makarayi takti. Biz de geldik kurtardik. Simdi düzeltip yoka sokacagiz onu. Soforümüz yeni oldugu için ona yardimci olmaya geldik. Facia önlendi verilmis

sadakamiz varmis.” dedi.

Kaynak: İHA