Dünyayi Kosarak Turlayan Leautey, Istanbul'dan Geçti

Fransiz kosucu Marie Leautey, 6 Aralik 2019’da Avrupa’nin en bati noktasi olan Portekiz’deki Roca Burnu’ndan basladigi dünya turu kapsaminda 16 Haziran 2021’de Yunanistan’dan Türkiye’ye kosarak giris yapti. Iki yil sürecek bir dünya turu planlayan 43 yasindaki Marie Leautey, macerasinin 445. gününde Istanbul’da Avcilar-Fatih güzergahini kostu.

Dünyayi Kosarak Turlayan Leautey, Istanbul'dan Geçti
Hayata geçirdigi organizasyonlarla kosu dünyasinin yakindan takip ettigi Spor Istanbul, dünyayi kosarak turlayan Marie Leautey’ye destek verdi. Spor Istanbul Genel Müdürü Renay Onur, Küçük Ayasofya’da baslayip Taksim’de sona eren güzergahta Marie Leautey ile birlikte 10 KM kostu. Leautey’in çok zor bir is basardigini belirten Renay Onur, Leautey’i 7 Kasim 2021’de yapilacak N Kolay Istanbul Maratonu’na davet etti.

Marie Leautey’in Küçük Ayasofya’da baslayan parkuru Fransiz Sarayi’nda noktalandi. Fransa Istanbul Baskonsolosu Olivier Gauvin, Leautey’i karsilayarak vatandasina çiçek verdi.

23 bin KM’nin üzerinde bir mesafe kosacagi dünya turuna çikan Leautey, bu tur kapsaminda 4 kita ve 23 ülke geçmeyi hedefliyor. Avrupa turunu Istanbul kosusuyla tamamlayan Leautey, Amerika kitasindaki yolculuguyla serüvenine devam edecek.
Kaynak: İHA