Çad Devlet Baskani Itno, Türkiye Ile Iliskileri Daha Da Ileriye Götürmek Istediklerini Belirtti

Türkiye'nin Encemine Büyükelçisi Kemal Kaygisiz, Çad Devlet Baskani ve Askeri Geçis Konseyi Baskani Muhammed Idris Deby Itno ile bir araya geldi.

Büyükelçi Kaygisiz ile Çad Devlet Baskani Itno'nun, Cumhurbaskanligi sarayindaki görüsmesinde, Ekonomi ve Hayvancilik Bakani ile Cumhurbaskani Genel Sekreteri de hazir bulundu.

Büyükelçi Kaygisiz, Çad Devlet Baskanina, babasi Idris Deby Itno'nun ölümünden dolayi bassagligi dileklerini iletti.

Kaygisiz, Türkiye'nin her zaman oldugu gibi Çad'in geçis döneminde de yaninda yer alacagini, ülkede istikrarin korunmasi ve güvenligin sürdürülmesi için verilen çabalara destek olacagini bildirdi.

Türk-Çad Is Konseyi Baskani ve Cantek Grubu Baskani Hakan Karaca'nin da katildigi görüsmede, Türk sirketinin Encemine yakinlarindaki Cermaya'da yürütmekte oldugu entegre et tesisleri projesi konusu ele alindi.

Devlet Baskani Itno, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in, Maresal Idris Deby Itno'nun cenaze töreninden önce kendisini arayan ilk lider oldugunu vurgulayarak, bunun iki ülke arasindaki gerçek dostluk iliskisini gösterdigini dile getirdi.

Itno, Çad'da iki ülkenin karsilikli yararina olabilecek önemli bir potansiyel bulundugunu ve Türkiye ile iliskileri daha da ileriye götürmek istediklerini belirtti.

Kaynak: AA