Beylikdüzü'ndeki Fabrikadan Çaldilar Avcilar'da Yakalandilar

Avcilar’da, yapilan polis denetiminde Beylikdüzü’nde fabrikadan hirsizlik yaptiklari tespit edilen sahis yakalandi. Yapilan aramada ise 670 bin TL ile 10 bin Dolar ve degisik sembollerle süslenmis altin kolye ele geçirildi. Mahkemeye çikarilan iki kisi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Beylikdüzü'ndeki Fabrikadan Çaldilar Avcilar'da Yakalandilar
Istanbul Emniyet Müdürlügü Güven Timleri Sube Müdürlügü’ne baglik Yildirim ekipleri, Avcilar Gümüspala Mahallesi Iskele Caddesi üzerinde araç denetimi gerçeklestirdi. Ekipler, durumundan süphelendikleri 34 SC 3484 plakali otomobili durdurdu. Daha sonra sürücü Turgut K, (33), ile yolcu koltugunda oturan Tuncay K, isimli sahislar üzerinde arama yapildi. Yapilan üst aramasinda araç sürücüsü Turgut K,’nin üzerinde 19 bin 240 TL’nin oldugu tespit edildi.

Bunun üzerine sahis, çeliskili beyanlarda bulunmasiyla polis ekipleri araç üzerinde detayli bir arama gerçeklestirdi. Yapilan aramada siyah posetler içerisinde balya halinde toplamda 670 bin TL, 10 bin Dolar ve degisik sembollerle süslenmis altin kolye ele geçirildi. Bunun üzerine polis ekipleri incelemek üzere sahislari ve parayi Avcilar Asayis Büro Amirligi’ne getirilerek yapilan incelemede ise söz konusu aracin satisinin 17 Haziran 2021 günü gerçeklestirildigi belirlendi.

Ancak sahislarin hirsizlik yaptigi süphesi üzerine POLNET sistemi üzerinde arastirma yapti. Arastirmada, 15 Haziran günü Beylikdüzü’nde bir ambalaj fabrikasindan hirsizlik yapildigi belirledi. Bunun üzerine polis ekipleri, tespit için hirsizlik yapilan fabrikanin sahibini arayarak karakola gelmesi gerektigini söyledi.



Karakola gelen müsteki, is yerinde annesine ait valizlerin oldugunu ve yaklasik 900 bin TL ile 1 milyon TL arasi, 150 bin Dolar, 12 adet üzerinde pirlanta olan bilezik, 3 adet kolye çalindigini belirtti.

Yapilan incelemede üzerinde semboller bulunan kolyenin de fabrikadan çalindigini ve sahislarin hirsizlik faili oldugu tespit edildi. Hirsizlar buradaki islemlerinin ardindan Gayrettepe Asayis Sube Müdürlügüne teslim edilerek, adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çikarilan iki hirsiz da tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA