Yemen'in Taiz Ilinde Yolsuzluk Karsiti Protestolar Devam Ediyor

Yemen'in güneybatisindaki Taiz vilayetinde düzenlenen gösteride, hayat pahaliligi, yolsuzluklar ve belediye hizmetlerindeki aksamalar protesto edildi.

Yemen'in Taiz Ilinde Yolsuzluk Karsiti Protestolar Devam Ediyor
Taiz Valisi Nebil Semsan'in elektrik, tasima, sanayi ve ticaretle ilgili müdürleri görevden almasina ragmen kentte 6 haftadir protestolar dinmiyor.

Yerel yönetim merkezi önünde bir araya gelen yüzlerce gösterici, lastik yakip yetkilileri istifaya çagiran sloganlar atti.

Göstericiler hayat pahaliligi, yolsuzluklar ve belediye hizmetlerindeki aksamalara son verilmesine yönelik taleplerini içeren pankartlar tasidi.

Aktivist Talal Sercebi, AA muhabirine yaptigi açiklamada, hükümetin göstericilerin taleplerine cevap vermesi ve yolsuzluk yapanlarin görevden uzaklastirilmasi gerektigini söyledi.

Göstericilerden Hamid Hâmid ise Cumhurbaskani Abdurabbu Mansur Hadi'ye seslenerek, "Taiz halki, yolsuzlugun bu kadar yayildigi bir yerde artik yasayamiyor, bu pahaliliga karsi direnemiyor." ifadelerini kullandi.

Yemen hükümetinin kontrolündeki Taiz kenti, 2015'ten bu yana Husilerin ablukasi altinda oldukça zor sartlar altinda ayakta kalmaya çalisiyor.

Kaynak: AA