Üretici Sorunlarini Çözmek Için Sahaya Indiler

Manisa Büyüksehir Belediyesi Kirsal Hizmetler Dairesi Baskanligi, Akhisar ilçesine bagli Gökçeahmet Mahallesi’nde açilmasi planlanan sondaj kuyulari ile ilgili arazi etüt çalismasi yapti.

Üretici Sorunlarini Çözmek Için Sahaya Indiler
Manisa il genelinde tarim, hayvancilik ve kirsal kalkinmanin saglanmasi noktasinda önemli çalismalar gerçeklestiren Manisa Büyüksehir Belediyesi, bu dogrultuda çalismalarini tüm hiziyla sürdürüyor. Yasanan iklim degisikliginin etkisiyle küresel isinma ve vahsi sulama yapilmasi nedeniyle su kaynaklarinin azalmasina bagli olarak yasanan süreçte, suyun tasarruflu kullanilmasi, mahallede hizmet veren sulama tesisinin isletme plani, yapilacak ilave yatirimlar ve 2021 yili sulama sezonu hakkinda vatandaslara bilgi verildi.

Yapilan toplantiya Kirsal Hizmetler Dairesi Baskani Yilmaz Usta, Akhisar Muhtarlik Isleri Sube Müdürü Ali Aybars Özbilgin, Gökçeahmet Mahalle Muhtari Muhammed Mustafa Özdemir, Kirsal Hizmetler Dairesine bagli teknik personeller ve vatandaslar katildi.

Gökçeahmet Mahallesi’nde tarimsal sulama suyunun yetersizligi konusunda sikinti yasayan vatandaslarin basvurusu üzerine Kirsal Hizmetler Dairesi Baskanligi tarafindan, 5 bin 620 dekar tarim arazisinin sulandigi sulama tesisine, ek su kaynagi temin etmek için iki adet sondaj açilmasi için çalismalar baslatildi. Mevcut sondajlardan yapilan sulamada, sezonda sorun yasanmamasi için bakim onarim çalismalari tamamlanarak tesis sezona hazir hale getirildi.

Çalismalarla ilgili Manisa Büyüksehir Belediyesi Kirsal Hizmetler Dairesi Baskanligindan yapilan bilgilendirmede, “Manisa Büyüksehir Belediyesi olarak Belediye Baskanimiz Cengiz Ergün’ün önderliginde üretken belediyecilik anlayisi ile tarimsal üretimin devamliligi ve sürdürülebilirligi konusunda çiftçilerimizi destekliyoruz. Içerisinde bulundugumuz salgin döneminde tarimsal üretimin ne kadar önemli oldugu ortaya çikmistir. Çiftçilerimizin gelir düzeylerinin artirilmasi, tüketicilere güvenilir gida teminine yardimci olmak, ürün çesitliligini ve verimliligi arttirmak, kisitli olan tarim alanlarindan maksimum fayda saglayabilmek, bölgede tarimsal üretim yönünden faaliyetlerin gelismesini saglayarak öncelikli olarak bölgenin ve ülkemizin ihtiyacini karsilamak amacindayiz. Bu amaca ulasmak için projeleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. Gökçeahmet Mahallesi, önemli bir üretim potansiyeline sahip. Vatandaslarimizin geçmis yillarda yasadiklari sorunlar nedeniyle Valilik Devir Tasfiye ve Paylastirma Komisyonu karari ile 2021 yilinda Büyüksehir Belediyesine devir edilen sulama tesisinde bakim onarim çalismalari tamamlanmistir. Arazilerin su ihtiyacinin karsilanabilmesi için yeni yatirim planlamasi yapilmistir. Yapilacak yeni yatirimlarin devreye girmesi ile birlikte yasanan sorunlara kalici çözüm üretilmis olacaktir. Üreticilerimize hayirli ugurlu olsun. Ürününüz bol kazanciniz bereketli olsun’’ denildi.
Kaynak: İHA