Silvan'daki Mor Tarladan Lavanta Hasadi Yapildi

Diyarbakir’in Silvan ilçesinde GAP destekli uygulamaya birakilan organik Lavanta yetistiriciligi kapsaminda geçen yil ekilen lavanta fidelerinin ilk hasadini Ilçe Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Murat Öztürk yapiti.

Silvan'daki Mor Tarladan Lavanta Hasadi Yapildi
Silvan ilçesinde Kepolu ailesi tarafinda 60 dönüm tarlaya tibbi ve aromatik bitki yetistiriciliginin gelistirilmesi amaciyla projelendirilen lavanta tarlasinda ilk hasat alimi yapildi.

Silvan Kaymakami ve Belediye Baskan vekili Murat Öztürk, Tarim ve Orman Ilçe Müdürü Nejat Arslan, tarla sahibi çiftçi Aslanli, tarlalari mor renge boyayan lavantalarin ilk hasadini gerçeklestirdi.

Burada açiklamalarda bulunan Silvan Kaymakami ve Belediye Baskan vekili Murat Öztürk, turizm ve tarim kenti oldugunu belirterek, 2020 Ekimi yapilan lavanta bugün hasadini topladiklarini söyledi.



Öztürk, “Ilçede lavanta ve tibbi aromatik bitkilerin yani sira ceviz, badem ve fistik dagitimi yaptik. Bölgemizde son zamanlarda sert kabuklu meyve fidelerinin dikimi ile ilgili ciddi çalismalar yapildi. Diyarbakir Büyüksehir Belediyesinin projeleri kapsaminda ilçemiz kirsal mahallelerinde mese agaçlari asilanip, kestane verimi ile ilgili güzel gelismeler yasanmaktadir. Bugün Silvan ilçemizin önemli çiftçilerinde olan Kepolu, ailesi tarafinda 60 dönüme ekilen lavantanin hasadi için burada bulunmus bulunmaktayiz. Öncelikle Kepolu ailesine bu önemli katki için çok çok tesekkür ediyorum. Umarim bu proje gelistirilip, ilçemiz ekonomisine de ciddi katkilar saglayacaktir” diye konustu.

Daha sonra Kaymakam Öztürk ile beraberindekiler lavanta hasadi yapti.
Kaynak: İHA