Nilüfer'de Caz Tatili Dolu Dolu Geçiyor

Pandemi kisitlamalari sebebiyle 1.5 yildir konserlerden uzak kalan sanatçilari ve sanatseverleri müzikle bulusturan 6. Nilüfer Caz Tatili’nin üçüncü gününde gündüz ses yürüyüsü yapildi, aksam da Flapper Swing ve Alp Ersönmez konser verdi.

Nilüfer'de Caz Tatili Dolu Dolu Geçiyor
Nilüfer Belediyesi’nin düzenledigi 6. Nilüfer Caz ilgi görüyor.

6. Nilüfer Caz Tatili’nin üçüncü gününde Balat Atatürk Ormani’nda iki konser vardi. Müzikseverler, Alp Ersönmez ve Flapper Swing konserleri için alani doldurdu. Gecede ilk sahneye çikan Flapper Swing’in basarili müzisyenleri Erhan Erbelger, Tomas Hetmanek, Tamer Temel ve Volkan Topakoglu, Nevin Hetmanek’in seslendirdigi sarkilara basarili performanslariyla renk katti. Dinleyenleri 1920 ve 1930’larin caz ve swing repertuari ile akustik bir yolculuga çikaran grup, müzikseverleri costurdu.

Flapper Swing’in ardindan sahne alan Alp Ersönmez ve ekibi, Ersönmez’in 2021’de çikardigi “Cereyanli” isimli albümünde yer alan parçalari, en az parçalar kadar enerjik ve tempolu olan festival izleyicisi için çaldi. Albümde sequencer ve bilgisayar ile desteklenmis besteleri, sahnede Engin Recepogullari, Baris Dogukan Yazici, Çagri Sertel, Ediz Hafizoglu, Alp Ersönmez ile birlikte etkileyici bir performansla müzikseverlerle bulusturdu.

Konserlerin sonunda sahneye çikan Nilüfer Belediye Baskan Yardimcisi Zafer Yildiz müzisyenlere tesekkür etti.

Nilüfer 6. Caz Tatili kapsaminda çok sayida etkinlik de düzenleniyor. Bu faaliyetlerden biri de ses yürüyüsüydü. Yürüyüse katilanlar, dogal seslere kulak verdi. Ableton destegiyle Murat Sezgin önderliginde gerçeklesen yürüyüs, Karaman Pazar Alani’ndan basladi.

Katilimcilar yürüyüs sirasinda kalabalik içerisindeki dogal seslere kulak vererek, farkli ritimleri yakalamaya çalisti. Yürüyüsçülerin kaydettigi sesler, ‘radioaporee’ adli müzik sitesine kaydedilerek arsivlenecek.
Kaynak: İHA