Mugla'dan Saglik Ordusuna 126 Taze Kan

Covid-19 salgini ile en ön safta mücadele eden saglik ordusuna Mugla Sitki Koçman Üniversitesi Fethiye Saglik Bilimleri Fakültesi’nden mezun olan 126 yeni hemsire katildi.

Mugla'dan Saglik Ordusuna 126 Taze Kan
Mugla Sitki Koçman Üniversitesi’nin yüz yüze egitim verdigi bölümlerden birisi olan Mugla Sitki Koçman Üniversitesi Fethiye Saglik Bilimleri Fakültesi’nin mezuniyet töreni Fethiye’de yapildi. Bu dönem 126 hemsirenin mezun oldugu törene Fethiye Kaymakami Eyüp Firat ve Mugla Sitki Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek de katildi.

Rektör Çiçek, törende yaptigi konusmada, Fakülteden bugüne kadar saglik ordusuna Bin 700 ögrenci mezun ettiklerini, pandeminin yasandigi bu günlerde mezun olan hemsirelerin saglik ordusuna taze bir kan olacagini belirtti.

Mezuniyet töreninde konusan Fakülte Dekani Prof. Dr. Fatmagül Yurt, “Fakültemizde 5 bölüm var. Iki bölümümüz aktif ögrencisi olan bölümlerdir. Bunlar Hemsirelik ve Beslenme ve Diyetetik Bölümü. Hemsirelik bölümünün bu yil 16’nci dönem mezunlarini veriyoruz. Beslenme ve Diyetetik bölümünün ise seneye insallah ilk mezunlarini verecegiz. Bunun disinda fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Dil ve Konusma Terapisi ve Gerontoloji bölümlerimiz mevcuttur. Bu yil hemsirelik bölümünün 16’nci dönem, Fakültemizin ilk mezunlarinin mezuniyeti için toplandik. Toplam 126 hemsiremizi mezun etmenin gururunu yasiyoruz” dedi.

Mugla Sitki Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, “Üniversitemizin saglik alanina insan kaynagi ve pratik hizmet anlaminda çok büyük katkilari olduguna bugün bir kez daha sahit olmaktayiz. Mugla la Sitki Koçman Üniversitesi olarak Saglik Bilimleri ve diger tamamlayici disiplinlerimiz ile birlikte adeta bir saglik ordusu yetistiriyoruz. Sevgili gençler; pandemi döneminde insan hayatina dogrudan dokunan saglik mesleginin kutsiyetine bir kez daha tanik olduk. Inaniyorum ki bugün mezun edecegimiz kiymetli eller yarin hepimize can ve nefes olacaktir” dedi.

Fethiye Kaymakami Eyüp Firat pandemi sebebiyle saglik çalisanlarinin insanlik için ne kadar önemli oldugunu tüm dünyanin anladigini belirtirken, “Sizler bugün itibari ile ülkemizin saglik ordusunun birer neferisiniz. Ilçe kaymakami olarak sizlere, sizleri yetistiren hocalara, çok kiymetli ailelerinize ve Üniversitemizin rektörümüzün sahsinda Üniversitemize tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA