Mentese Belediyesi Tiyatrosu 1 Temmuz'da Perdelerini Açiyor

Mentese Belediye Tiyatrosu 1 Temmuz Persembe günü itibariyle perdelerini açiyor. Normallesme sürecinin baslamasiyla birlikte tiyatro gösterilerini yüz yüze açik havada yapacak olan Mentese Belediye Tiyatrosu, perdesini çocuk tiyatrosu ile Bayir Mahallesinde açacak.

Mentese Belediyesi Tiyatrosu 1 Temmuz'da Perdelerini Açiyor
Pandemi sürecinde sokaga çikma ve kisitlamalar çerçevesinde tiyatro etkinliklerini dijital platform üzerinden sürdüren Mentese Belediye Tiyatrosu Temmuz Ayi’nin ilk haftasi ile birlikte yüz yüze gösterilerine basliyor. Mentese’nin farkli mahallelerinde çocuklarla bir araya gelecek olan belediye tiyatrosu normallesme sürecinin baslamasiyla birlikte perdesini Bayir Mahallesinde açacak. Belediye Tiyatrosu Püskül ile Keskül Kukla Tiyatrosu, Tüylü ve Havhav’in Maceralari adli müzikli çocuk tiyatrosu ile her hafta bir mahallede çocuklarla bulusacak.

Mentese Belediye Baskani Bahattin Gümüs normallesme sürecinin baslamasi ile birlikte Mentese Belediye Tiyatrosunun Temmuz ayi itibariyle perdelerini açacagini belirterek, “Pandemi süreci sagligimizin yanin da sosyal hayatimizi da olumsuz etkiledi. Salgin sürecinde rutin belediyecilik hizmetlerimize devam ederken degisen, degismek zorunda kalan günlük yasama uygun olarak kültür ve sanat faaliyetlerimizi yeni olusan yasam sekline göre yeniden sekillendirdik. Bu kapsamda Mentese Belediyesi olarak kültür ve sanat etkinliklerimizin sinirlarini genisleterek tüm faaliyetlerimizi dijital platforma tasidik. Tiyatro etkinliklerimizi de bu kapsamda dijital platform üzerinden yayinladik. Mentese’de tiyatro sanatina ilgiyi arttirmak adina 7’den 70’e her vatandasimiza hitap eden etkinlikler düzenledik. 529 adet online çocuk tiyatrosu, drama ve diksiyon egitimi ile dijital platform üzerinden vatandaslarimiza ulastik. Mentese Belediyesi olarak kisitlama ve yasak dönemlerinde basta çocuklarin, gençlerin ve yetiskinlerin nitelikli vakit geçirmelerini hedefledik.” dedi.

Baskan Gümüs yaz dönemine girilmesiyle birlikte tiyatro gösterilerinin açik havada yüz yüze yapilacagini belirterek, “Mentese Belediye Tiyatrosu perdelerini Temmuz ayi itibariyle açiyor. Kent merkezinin yani sira, kirsal mahallelerimizde yasayan çocuklarin tiyatroyla tanismalari, onlarin kültür sanatla iç içe olabilmeleri için yaz döneminde sahnemizi kirsala da tasiyoruz. Belediye Tiyatromuz Temmuz ayi boyunca her hafta bir mahallede çocuklarla bulusacak. Belediye tiyatromuz uzun bir aradan sonra perdelerini ilk kez Püskül ile Keskül Kukla Tiyatrosu, Tüylü ve Havhav’in Maceralari adli müzikli çocuk tiyatrosu ile Bayir Mahallesinde açacak. Ben de firsat buldukça tiyatro gösterilerini çocuklarla birlikte izleyecegim. Tüm çocuklarimizi aileleriyle birlikte belediyemiz tiyatrosunu birlikte izlemeye davet ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA