Malatya'da Kurban Bayrami Tedbirleri Görüsüldü

Malatya Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Mehmet Sigirci baskanliginda Kurban Bayrami öncesinde yapilacak çalismalar ve alinacak tedbirlerle ilgili olarak bir toplanti gerçeklestirildi.

Malatya'da Kurban Bayrami Tedbirleri Görüsüldü
Malatya Büyüksehir Belediyesi Firat Toplanti Salonu’nda düzenlenen toplantiya Zabita Daire Baskanligi, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Baskanligi, Tarimsal Hizmetler Daire Baskanligi, Yol ve Altyapi Koordinasyon Daire Baskanligi, Ulasim Hizmetleri Daire Baskanligi, MASKI, Esenlik yetkilileri ile Battalgazi ve Yesilyurt ilçe Belediyelerinden ilgili birim sorumlulari katildi.

Toplanti öncesinde bir konusma yapan Genel Sekreter Yardimcisi Mehmet Sigirci, “Vatandaslarimizin kurban ibadetlerini yerine getirirken saglikli ve hijyenik bir ortamin olusturulmasi için ilçe belediyelerimiz ile birlikte koordineli bir sekilde çalismalar gerçeklestirecegiz. Ilimiz merkez nüfusu bayramla birlikte il disindan gelecek vatandaslarimizla birlikte yaklasik olarak bir milyonu bulacaktir. Bu da kurban kesimi yapacak olan vatandaslarimizin sayisini bir hayli artiracaktir. Bununla birlikte ilimizde ciddi bir hayvan hareketliligi yasanacak. Özellikle vatandaslarimiz kurbanlarini bayramin birinci günü kesip dagitimini yapmanin telasi içerisinde olacagindan ekiplerimiz de buna göre gerekli tedbir ve çalismalari gerçeklestirecektir. Vatandaslarimizin Kurban Bayramlarini saglikli ve risksiz bir sekilde geçirmelerinde basta Büyüksehir Belediyemize ve merkez iki ilçemize büyük sorumluluk düsmektedir. Vatandaslarimiza kurbanlarini kesecekleri nezih ve temiz ortamlarin olusturulmasi büyük önem tasimaktadir. Vatandaslarimizin bayrami saglikli ve hijyen kurallari içerisinde geçirmelerini amaçlamaktayiz. Vatandaslarimizin huzurlu bir sekilde bayramlarini geçirmelerini temenni ediyorum” ifadelerini kullandi.

Yapilan konusmalarin ardindan Kurban Bayrami öncesi alinacak tedbirler ve yapilacak çalismalar görüsüldü.
Kaynak: İHA