Karadeniz'in Sebze Üssü Amasya'da Domates Hasadi Basladi

Karadeniz Bölgesi’nin sebze üssü Amasya’da kizaran domateslerin hasadi basladi. Çesidine göre kilosu 2,5 ile 3,5 TL arasindaki fiyatlarla tarlada alici bulan domates hasadinin ilk günlerinde üreticisinin yüzünü güldürdü.

Karadeniz'in Sebze Üssü Amasya'da Domates Hasadi Basladi
Yesilirmak’in kiyisindaki verimli arazisinin tamamina yakini örtü alti seralarla kapli olan Aksalur köyünde üreticiler sabahin ilk isiklarindan itibaren seralarin yolunu tutup gün boyunca domates topluyor. Köy muhtari Ahmet Silli, Mart ayinda toprakla bulusturduklari günden bu yana büyük emeklerle yetistirdikleri domatesin çesidine göre 2,5 ile 3,5 TL arasindaki fiyatlarla alici buldugunu belirtti.

Fiyat istikrarinin ayni sekilde sürmesinin en büyük beklentileri oldugunu söyledi.



Türkiye’nin dört bir yanina gönderdikleri ürünlerinin kalitesi ve lezzetine güvenen Ahmet Silli, “Dogradiginizda kokusu yaklasik 10 metreden hissedilmiyorsa o domates Amasya domatesi degildir. Domateslerimizden memnun olmayan çikarsa gelsin, beni bulsun” dedi.

Kentteki seralarda üretilen ürünlerin basinda gelen lezzetli domateslerin çiçeklerinin döllenmesinde bombus arilari kullaniliyor. Silli, en büyük yardimcilari olarak gördükleri bu arilarin sebzelerinin hormon kullanilmadan döllenmesini saglayarak verimi artirip daha saglikli ürün elde edilmesine katki verdiklerini vurguladi.

Yöredeki köylerde yaz boyunca sebze hasadinda üreticilerin yani sira Güneydogu kentlerinden gelen mevsimlik tarim isçileri de istihdam ediliyor.
Kaynak: İHA