Kahraman Mehmetçik Memleketine Geldi

Kuzey Irak’ta teröristlerin drone ile saldirisinda atilan bombayi fark ederek diger silah arkadaslari zarar görmesin diye bacaklarinin arasinda sikistirarak patlatan ve vatan için bir ayagini feda eden Uzman Çavus Yusuf Yayla memleketi Afyonkarahisar’a geldi. "Vatan sag olsun” diyen Kahraman Gazi Yusuf Yayla, hastane önünde “Bu ülke bölünmeyecek, bu bayrak inmeyecek, bu ülkede bu ezanda susmayacak” ifadelerini kullandi.

Kahraman Mehmetçik Memleketine Geldi


Türk Silahli Kuvvetleri (TSK) tarafindan Kuzey Irak’ta yürütülen Pençe Yildirim Harekâti’nda kapsaminda 10. Komando Tugay Komutanligi’nda görevli Piyade Uzman Çavus Yusuf Yayla, drone ile yapilan bombali saldiri sonrasi gazi oldu. Kuzey Irak’in Hakuk bölgesinde bölücü terör örgütü PKK ile önceki gün meydana gelen sicak temasta Mehmetçige hainler bombali drone ile saldirdi. Birlikte görevli Afyonkarahisar Uzman Çavus Yusuf Yayla, çatisma esnasinda drone ile havadan atilan bombayi fark ederek diger silah arkadaslari zarar görmesin diye büyük bir kahramanlik örnegi gösterip patlayiciyi iki bacaginin arasinda sikistirdi. Patlayan bomba Yayla’nin sag bacaginin diz altindan kopmasina sebep oldu.

Olayin ardindan Hakkâri Devlet Hastanesi’nde tedavi altina alinan Yayla tedavisinin ardindan uçak ile memleketi Afyonkarahisar’a getirildi.

Afyonkarahisar Askeri Havaalani’nda ailesi, gaziler ve sevenleri tarafindan karsilanan kahraman Uzman Çavus Yusuf Yayla ambulans ile Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne getirildi.

Burada gazetecilere konusan Gazi Yusuf Yayla, gazilikle sereflendigini belirterek, “Biz vatan için bacagimizi verdik. Ne mutlu, Allah bizi gazilikle sereflendirdi. Bu onuru, bu serefi ömür boyu tasiyacagiz. Vatan sag olsun" diye konustu.

Hain terör örgütüne de bir mesaj veren kahraman Gazi Yusuf Yayla, “Bu ülke bölünmeyecek, bu bayrak inmeyecek bu ülkede bu ezanda susmayacak bu ülkede” dedi.

Açiklamanin ardindan Yusuf Yayla, anne ve babasinin elini bir an olsun birakmayarak saglik kontrolünün ardindan bu gece kalacagi serviste gözetim altina alindi.
Kaynak: İHA