Giresun'daki Turizm Çalismalari Degerlendirildi

Giresun Valisi Enver Ünlü’nün baskanliginda toplanan Giresun Turizm Altyapi Hizmet Birligi toplantisinda turizm konusunda degerlendirmeler yapildi.

Giresun'daki Turizm Çalismalari Degerlendirildi
Giresun Turizm Altyapi Hizmet Birligi (GIRTAB) toplantisi Giresun Valisi Enver Ünlü’nün baskanliginda Zeytinlik Semti Uygulama Oteli’nde gerçeklestirildi.

Toplantida Giresun’daki turizm faaliyetleri ve turizm çalismalarinin tanitimi yönünde degerlendirmelerde bulunuldu. Giresun’un yayla, deniz ve kültürel yönden zengin bir turizm potansiyeline sahip olduguna dikkat çeken Vali Ünlü, Giresun’un bölgede turizm merkezi olabilmesi için güçlü turizmcilerin bölgeye davet edilmesi gerektigini belirtti.

Özellikle Giresun’a gelen turistlerin sehirde çok kisa süre geçirdigini belirten Vali Ünlü, “Ben Giresun’a geldigimde arkadaslarimdan bilgi almistim. Konaklama süresinin burada bir gün bile olmadigini ifade ettiler. Giresun’a gelen turistlerin konaklama süresi bir günün altinda. Biz bunu yaylalarimizla, denizimizle, tarihi ve kültürel degerlerimizle tanitimini yaparak insallah iki güne, üç güne, bes güne çikarabilmeliyiz. Buraya gelen misafirleri yaylalarimizda misafir edebilmeliyiz. Sonra buradan komsu illerimize ugurlayabilmeliyiz. Karadeniz bölgesinde turizm destinasyonu içerisinde Giresun’umuzun da hak ettigi yeri bir an önce yer almasi hepimizin ortak temennisidir. O yüzden ben GIRTAB’i önemsiyorum. Insallah bunu birlikte daha da güçlendirmeliyiz” dedi.



“Turizmcileri bölgeye davet etmeliyiz”

Bölgede güçlü bir turizm potansiyelinin oldugunu ifade eden Vali Ünlü, güçlü turizmcilerle bu potansiyelin ortaya çikarilmasi gerektigini söyledi.

Ünlü, “En azindan ayda bir toplanip Giresun genelinde neler yapabiliriz, turizmin sorunlari, altyapi ve tanitim konulariyla ilgili birligimiz proje hazirlatabilir. Disaridan bir gözle baktigimizda çok farkli ve büyük potansiyelimizin oldugu anlasiliyor. Bu yüzden il disindan birtakim uzmanlarin getirilip burada çalismalar yapmasi önemli. Kültür Müdürlügümüzün özellikle kis turizmiyle ilgili yapmis oldugu çalismalar var. Bölgemizde kis turizmiyle ilgili önemli bir adim atilmamis. Ama önemli fizibilite çalismalarimiz var. Bunlari turizmcilerle paylasip yap-islet-devret modeliyle çalisan güçlü turizmcileri bölgeye davet etmek lazim. Bölgenin potansiyelini bu sekilde ortaya çikarabiliriz” diye konustu.

Vali Ünlü, Sebinkarahisar’dan Eynesil’e Bulancak’tan Piraziz’e kadar bütün ilçelerdeki tarihi zenginlikleri korumak ve gün isigina çikarmanin en önemli görevleri oldugunu dile getirdi.
Kaynak: İHA