DEVA Partisi Genel Baskani Babacan, Partisinin Narlidere Ilçe Kongresine Katildi

DEVA Partisi Genel Baskani Ali Babacan, Izmir'de partisinin Narlidere 1. Olagan Ilçe Kongresi'ne katildi.

Ali Babacan, burada yaptigi konusmada, yanlis politikalar nedeniyle ülkede ayni anda faiz, döviz ve enflasyonun yükseldigini savundu.

Ülkenin kötü yönetildigini ileri süren Babacan, "Bizler tüm bu sorunlarin çözümlerini çok iyi biliyoruz ve gönül rahatligiyla diyoruz ki emaneti teslim almaya, bu kabusa bir nokta koymaya, ekonomimizi yeniden ayaga kaldirmaya ve ülkemizi sapasaglam temellere oturtmaya geliyoruz." dedi.

Ülke ekonomisinin güçlendirilmesinin en önemli püf noktalarindan birinin, gençler ve çocuklarin bilgi ve birikimle donatilmasi olduguna dikkati çeken Babacan, ekonomi için saglam bir temel atmak için "önce egitim" denilmesi gerektigini dile getirdi.

Zorunlu egitimi 3 yasinda baslatacaklarini anlatan Babacan, "O yasi kaçirdiginiz zaman çocuklarin o yastaki ögrenme, kisiliklerini olusturma çagini kaçirmis oluyoruz. Biz bunu parti programimiza yazdik. Çocuklarimizin ana sinifindan itibaren ikinci bir dili mutlaka ögrenmesi gerekiyor." degerlendirmesinde bulundu.

Babacan, kongrenin ardindan geçmiste cemevi olarak kullanilan ancak daha sonra Narlidere Belediyesi Kültürevi olarak hizmet veren tarihi binada incelemelerde bulundu.

Programin ardindan Balçova ilçesine geçen Babacan, burada partisinin ilçe baskanligi binasinin açilisini yapti, daha sonra esnafi ziyaret etti.

Kaynak: AA