Çorum'un Osmancik Ilçesinde Parkta Randevusuz Kovid-19 Asisi Yapiliyor

Çorum'un Osmancik ilçesinde sirasi gelen vatandaslar, randevusuz yeni tip koronavirüs (Kovid-19) asisi yaptirabiliyor.

Çorum'un Osmancik Ilçesinde Parkta Randevusuz Kovid-19 Asisi Yapiliyor
Ilçede asi çalismalarini hizlandirmak ve vatandaslarin asiya erisimini kolaylastirmak amaciyla Osmancik Belediyesi ile Ilçe Saglik Müdürlügü is birliginde parkta Kovid-19 asi noktasi olusturuldu.

Kovid-19 asisi hakkinda bilgilendirme yapilan noktada ayrica isteyenlere randevu almaksizin Kovid-19 asisi yapiliyor.

Osmancik Belediye Baskani Ahmet Gelgör, AA muhabirine, ilçede asi çalismalarina destek olmak amaciyla Kovid-19 Asi Noktasi olusturduklarini söyledi.

Asi noktalarini mahallelerde yayginlastirmayi planladiklarini belirten Gelgör, "Halkimizi randevuya gerek kalmadan asi olmaya davet ediyoruz. Sagligimiz için mutlaka asi olacagiz." dedi.

Il Saglik Müdürlügü Toplum Sagligi Hizmetleri Birim Sorumlusu Dr. Süleyman Akif Yildirim da salginla mücadelede asinin önem tasidigini vurguladi.

Türkiye genelinde oldugu gibi Çorum'da da asilama faaliyetlerinin tüm hiziyla devam ettigini anlatan Yildirim, "Saglik tesislerimizde randevulu, randevusuz vatandaslarimizi asiliyoruz. Saglik tesislerinin yani sira il ve ilçelerimizde belirledigimiz noktalarda vatandaslarimiza yönelik asilama birimleri olusturduk. Saglik tesisine ulasimda zorluk çeken vatandaslarimizi bu noktalarda asiliyoruz. Il merkezinde alisveris merkezi, organize sanayi bölgesi, küçük sanayi sitesinde bu uygulamayi yapiyoruz. Ilçelerimizde de uygulamayi yayginlastiriyoruz. Vatandaslarimizdan asiya ragbet göstermelerini, bir an önce asi olmalarini istiyoruz. Salgini asi sayesinde yenecegimizi düsünüyoruz." diye konustu.

Parktaki asi noktasinda Kovid-19 asisi yaptiran Ramazan Karaca, "Tesekkür ederim, çok güzel bir çalisma olmus. Hiçbir zorlukla karsilasmadim. Iki dakikada gelip asimizi olduk. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin." ifadesini kullandi.

Ilhami Özüdogru da devletin sundugu imkanlarla Kovid-19 asisi yaptirdigini ifade ederek, "Bir halk ozani olarak insanlara asi olmalarini tavsiye ediyorum. Bu hizmetten yararlanin. Gerçekten devletimiz hizmeti ayagimiza kadar getirmis. Herkes asisini yaptirmali." diye konustu.

Kaynak: AA