Çigli'de Kadinlar Sabah Sporunda Bulusuyor

Çigli Belediyesi tarafindan, kadinlarin sosyal ve sportif aktivitelere katilimini tesvik etmek amaciyla düzenlenen ve pandemi kisitlamalari nedeniyle ara verilen sabah sporu etkinlikleri tekrar basliyor.

Çigli'de Kadinlar Sabah Sporunda Bulusuyor
Çigli Belediye Baskani Utku Gümrükçü öncülügünde hayata geçirilen sportif aktiviteler, altyapi çalismalari ve gelecek planlamalariyla 2021 Avrupa Spor Kenti unvanini elde eden Çigli Belediyesi, havalarin isinmasi ve salginin bulasi hizinin azalmasiyla birlikte kadinlara yönelik sabah sporu etkinligini yeniden baslatti. Her sali ve persembe günü saat 09:00’da Güzeltepe Futbol Sahasi’nda düzenlenecek spor etkinligi, deneyimli egitmenler esliginde sosyal mesafe ve hijyen tedbirleri alinarak gerçeklestirilecek.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlügü, kadin vatandaslara yönelik kentin farkli noktalarinda sokak sporu uygulamasini da baslatiyor. Uygulamanin ilk etabinda, pazartesi ve çarsamba günleri Izkent Spor Tesisleri’nde kültür, fizik ve streching antrenmanlari yaptirilacak. Kisa süre içerisinde kentin iki farkli noktasinda daha sokak sporu uygulamasi hayata geçirilerek, spor yapmak için belediyenin merkezi tesislerine gelemeyen kadin vatandaslara spor yapma imkani saglanacak.

Baskan Gümrükçü: "Spor, saglikli ve huzurlu yasamin anahtaridir"

Düzenledikleri etkinlik ve kurslar ile kadinlara sosyallesme imkani saglamaya çalistiklarini ifade eden Baskan Gümrükçü, “Kadinlar, ailelerin ve toplumumuzun yapi taslari. Toplumsal gelisim için kadinlarin yasamin her alaninda çok daha aktif yer almasi gerekiyor. Bu dogrultuda, kadinlari; müzik, tiyatro, edebiyat, hobi ve meslek kurslari, turizm etkinlerinde oldugu kadar sportif aktivitelerde de yer almaya tesvik ediyoruz. Son olarak, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlügümüz öncülügünde baslattigimiz ve salgin sartlari dolayisiyla ara vermek zorunda kaldigimiz sabah sporu etkinligimizi tekrar baslatiyoruz. Saglikli ve huzurlu bir yasam için tüm kadinlari etkinligimize davet ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA