BBP Genel Baskani Mustafa Destici Açiklamasi 'Biz HDP, PKK'nin Partisi Oldugu Için Kapatilsin Diyoruz'

Büyük Birlik Partisi Genel Baskani Mustafa Destici, HDP’ye yönelik açilan kapatma davasina iliskin, “Büyük Birlik Partisi olarak bu karari dogru buluyoruz. HDP bir siyasi parti oldugu için kapatilsin demiyoruz. Biz HDP, PKK’yi lanetlemedigi ve PKK’nin partisi oldugu için kapatilsin diyoruz” dedi.

BBP Genel Baskani Mustafa Destici Açiklamasi 'Biz HDP, PKK'nin Partisi Oldugu Için Kapatilsin Diyoruz'


Büyük Birlik Partisi(BBP) Gaziosmanpasa 12. Olagan Ilçe Kongresi, Gopark Salon’da düzenledi.

Kongreye BBP Genel Baskani Mustafa Destici de katildi.

Destici, burada yaptigi konusmada HDP’ye açilan kapatma davasini dogru bulduklarini ve HDP’nin PKK’nin partisi oldugunu ifade etti.



“40 yila yakin bir süredir terörle mücadele ediyoruz”

BBP Genel Baskani Mustafa Destici “40 yila yakin bir süredir terörle mücadele ediyoruz. Bu mücadelede 10 binlerce insanimiz hayatini kaybetti. Bir trilyon dolardan fazla bu milletin emegi gasp edildi. Dönem dönem terörle ciddi mücadeleler yapildi, lakin dönem dönem de bu maalesef savsaklandi. Bugün içeride terörist sayisi neredeyse yok denecek hale getirildi.

Çok basarili harekatlar düzenlendi.

Bütün bunlar terörün belini kirdi” diye konustu.



“Kiliçdaroglu ve Aksener, o hapisten çiksin gelsin siyaset yapsin diyorlar”

Destici, Demirtas’a verdikleri destek üzerinden Kiliçdaroglu ve Aksener’i elestirerek “Terör örgütünün sözcülügünü yapan bir olusum var. Elbette ki buna da izin verilmemelidir. Bunlar açik ve aleni olarak ’Biz sirtimiz PKK’ya, YPG’ye, PYD’ye dayadik’ diyor. Sayin Kiliçdaroglu ve Aksener’in ‘hapisten çiksin gelsin siyaset yapsin’ dedikleri, kardesi Kandil’de bas yönetici olarak oturan Demirtas, Agri Dogubeyazit mitinginde Diyarbakir mitinginde daha buraya sözde baskan Apo’nun yani Imrali canisinin heykelini dikecegiz, dedi.

Kiliçdaroglu ve Aksener, o hapisten çiksin gelsin siyaset yapsin diyorlar” seklinde konustu.



“Biz HDP, PKK’nin partisi oldugu için kapatilsin diyoruz.”

HDP’ye açilan kapatma davasina da deginen Destici, “Yargitay Cumhuriyet Bassavciligi harekete geçti ve Anayasa Mahkemesi nezdinde bir kapatma davasi açti hakli olarak. Ilk dava açildiginda eksikliklerin tamamlanmasi için dosyayi iade etti. Yargitay Cumhuriyet Bassavciligi dosyayi tekamül ettirerek yeniden gönderdi. Bu sefer ilgili raportör olumlu dönüs verdi ve Anayasa Mahkemesi üyeleri de 15 üye oy birligiyle esastan görüsmek üzere karar aldi. Öncelikle Büyük Birlik Partisi olarak bu karari dogru buluyoruz. HDP bir siyasi parti oldugu için kapatilsin demiyoruz. Biz HDP, PKK’yi lanetlemedigi ve PKK’nin partisi oldugu için kapatilsin diyoruz” dedi.



Mevcut Ilçe Baskani ve kongrede tek aday olan Fedai Karakol, yeniden BBP Gaziosmanpasa Ilçe Baskani seçildi.
Kaynak: İHA