BBP Genel Baskani Destici, Gaziosmanpasa 12.Olagan Ilçe Kongresi'nde Konustu Açiklamasi

'HDP bir siyasi parti oldugu için 'kapatilsin' demiyoruz. HDP, PKK’yi lanetlemedigi ve PKK’nin partisi oldugu için 'kapatilsin' diyoruz' 'Irfan ve feraset sahibi aziz milletimiz her seyin farkindadir. Kim bugün Türk devletinin varliginin yaninda, kim ülkenin bütünlügünün yaninda, kim milletin istiklalinin ve istikbalinin yaninda, kim de HDP'nin dolayisiyla PKK'nin yaninda bunu biliyor ve insallah 2023'te de sandikta bunun cezasini kesecektir'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Baskani Mustafa Destici, "HDP bir siyasi parti oldugu için 'kapatilsin' demiyoruz. HDP, PKK'yi lanetlemedigi ve PKK'nin partisi oldugu için 'kapatilsin' diyoruz." dedi.

Gopark Tesisleri'nde düzenlenen partisinin Gaziosmanpasa 12. Olagan Ilçe Kongresi'nde konusan Destici, partinin kuruldugundan bugüne hep milletinin yaninda oldugunu belirtti.

Destici, "Büyük Birlik Partisi hep devletinin, ülkesinin, inançlarinin yaninda oldu. Türk ve Islam cografyasinin, mazlum milletlerin yaninda oldu ve bundan sonra da dogrularin yaninda olmaya devam edecegiz." diye konustu.

40 yakin süredir terörle mücadele edildigini, bu mücadelede on binlerce insanin hayatini kaybettigini ve bu milletin 1 trilyon dolardan fazla emeginin gasp edildigini ifade ederek, Eski BBP Baskani Muhsin Yazicioglu'nun "Eger terörü yenmek istiyorsaniz terörün tüm unsurlarina karsi topyekun mücadele vereceksiniz." sözünü hatirlatan Destici, sunlari kaydetti:

"Sadece dagdaki teröristle degil ayni zamanda ovadakiyle sehirdekiyle basinin içine sizmissa onunla siyasetin içine sizmissa onunla Meclis'e girmisse onunla da... Son 5 yildir terörün tüm unsurlarina karsi topyekun mücadele veriliyor ve basarili sonuçlar aliniyor. Bugün içeride neredeyse terörist sayisi yok denecek hale getirildi. Yine sinirlarimiz disinda çok basarili harekatlar düzenlendi. Bütün bunlar terörün belini kirdi. Ama bir de Türkiye'de siyasi parti adi altinda terör örgütünün sözcülügünü yapan bir olusum var. Buna da izin verilmemeli. Çünkü bunlar, 'Biz sirtimizi PKK'ya, YPG'ye, PYD'ye dayadik' diyor."

???????- "Bu irfan ve feraset sahibi aziz milletimiz her seyin farkindadir"

Mustafa Destici, HDP'nin kapatilmasi için Yargitay Cumhuriyet Bassavciligi'nin harekete geçtigini ve Anayasa Mahkemesi nezdinde bir kapatma davasi açildigini dile getirerek, "Ilk dava açildiginda eksikliklerin tamamlanmasi için Anayasa Mahkemesi dosyayi iade etti. 2 aylik süreden sonra Yargitay Cumhuriyet Bassavciligi dosyayi yeninden gönderdi. Bu sefer ilgili raportör olumlu görüs verdi ve Anayasa Mahkemesi üyeleri de oy birligiyle esastan görüsmek üzere karar aldi. Büyük Birlik Partisi olarak bu karari dogru buluyoruz ve kapatmaya giden sürecin baslangici olarak gördügümüzü ifade ediyorum." seklinde konustu.

BBP Genel Baskani Mustafa Destici, konusmasini söyle sürdürdü:

"Bizim seçenle, seçilenle hiçbir problemimiz yok. HDP bir siyasi parti oldugu için 'kapatilsin' demiyoruz. HDP, PKK’yi lanetlemedigi ve PKK’nin partisi oldugu için 'kapatilsin' diyoruz. ???????Oy veren insanlara gelince onlara çagrimiz sudur, sizin ne derdiniz, ne probleminiz, ne talebiniz varsa biz Büyük Birlik Partisi ve Alperenler olarak yaninizdayiz. Sizin sesiniz, solugunuz olmaya haziriz. HDP'li yöneticilere ve HDP milletvekillerine söyledigimiz gibi araniza PKK ile mesafeyi koyun, terör örgütünü ve terör eylemlerini lanetleyin biz sizinle oturup konusuruz. Ama araniza terörle mesafe koymadan, PKK ve onun kanli eylemlerini lanetlemeden birakin oturup konusmayi, size selam dahi vermeyiz."

Destici, HDP'nin Kürtlerin degil, PKK'nin ve Kandil'in partisi oldugunu belirterek, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu ile IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener'i elestirdi.

Destici, "Irfan ve feraset sahibi aziz milletimiz her seyin farkindadir. Kim bugün Türk devletinin varliginin yaninda, kim ülkenin bütünlügünün yaninda, kim milletin istiklalinin ve istikbalinin yaninda, kim de HDP'nin dolayisiyla PKK'nin yaninda bunu biliyor ve insallah 2023'te de sandikta bunun cezasini kesecektir." ifadelerini kullandi.

Kongrede Destici'nin konusmasinin ardindan belirlenen divan heyeti raporlari okudu.

Daha sonra, BBP Gaziosmanpasa Ilçe Baskanini belirlemek için seçime gidildi.

Kaynak: AA