Bartin Üniversitesi Mezunu Sebnem Nur Keke'nin Sanayiye Yönelik Is Fikri Ödül Aldi

Bartin Üniversitesi Fen Fakültesi mezunu Sebnem Nur Keke'nin sanayiye yönelik is fikri, Adana Haci Sabanci Organize Sanayi Bölge Müdürlügünce düzenlenen "Sanayi Odakli Ar-Ge ve Inovasyon Proje Yarismasi"nda ödüle layik görüldü.

Bartin Üniversitesi Mezunu Sebnem Nur Keke'nin Sanayiye Yönelik Is Fikri Ödül Aldi
Üniversiteden yapilan açiklamaya göre, teknoloji tabanli is fikirlerini ve genç girisimcileri desteklemek amaciyla gerçeklestirilen is fikri yarismasinin sonuçlari açiklandi.

Farkli alanlarda onlarca proje ve is fikrinin yer aldigi yarismada, Bartin Üniversitesinin Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü mezunlarindan Sebnem Nur Keke'nin Biyoteknoloji Bölümü Arastirma Görevlisi Rizvan Imamoglu ile hazirladigi proje, en iyi 3'üncü is fikri oldu ve ödüle layik görüldü.

Elde ettikleri basariyla 7 bin liralik prototip destegi de almaya hak kazanan Keke, Proje Destek Ofisi Mentörlük Destegi ve 6 aylik AOSB Kuluçka Merkezi'nde yer tahsisi ile sirketlesme ödülünü de aldi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun, ülkenin geleceginde söz sahibi olacak nitelikli bireyler yetistirmek için büyük gayret sarf ettiklerini bildirdi.

Ögrencileri tüm çalismalarin merkezine alarak, üreten, gelisen ve büyüyen Türkiye hedefine katki sunmak için söz sahibi gençler mezun etmek istediklerini vurgulayan Uzun, "Ögrencilerimizi mezun ettikten sonra da irtibati koparmiyor, gelecege olan yürüyüslerinde yanlarinda oluyoruz. En büyük gücümüz olarak gördügümüz mezunlarimizin basarilariyla gururlaniyoruz. Bu düsüncelerle sanayiye yönelik is fikriyle ödüllere layik görülen mezunumuz Keke ile danismani Imamoglu'nu tebrik ediyor, basarilarinin devamini diliyorum." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA