Bakan Varank, Tataristan Cumhurbaskani Minnihanov Ile Görüstü

Sanayii ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Rusya Federasyonu’na bagli Tataristan Cumhurbaskani Rüstem Minnihanov ile bas basa ve heyetler arasi bir görüsme gerçeklestirdi.

Sanayii ve Teknoloji Bakani Varank, Rusya Federasyonu’na bagli Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaskani Rüstem Minnihanov ile bir otelde bas basa ve heyetler arasi görüsme gerçeklestirdi. Görüsmede karsilikli olarak yapilan is birlikleri ve bundan sonra gerçeklestirilecek projeler ele alindi.

Tataristan’a yaptigi ziyaretlerdeki gibi buraya yapilan ziyaretin de verimli geçecegini söyleyen Bakan Varank, “Bizim zaten tarihi kültürel baglarimizin oldugu çok degerli bir ülke Tataristan. Bu tarihi ve kültürel baglari ekonomik alanda da gelistirmeye ve arttirmaya devam etmek istiyoruz. Dis ticaret hacmimiz 360 milyon dolar seviyesinde olsa da Türkiye’nin çok önemli üreticilerinin Tataristan’da büyük yatirimlari var. Türk firmalarinin Tataristan’daki yatirimlari 2,5 milyar dolar seviyesinde. Bu Rusya’daki tüm Türk yatirimlarinin dörtte birine tekabül ediyor. Insallah biz karsilikli yatirimlari da arttirarak ekonomilerimiz arasindaki baglari kuvvetlendirecegiz. Bugün imzalayacagimiz anlasmalarla ilgili dünkü dolu dolu programimizda hem Gebze Kimya Ihtisas Organize Sanayi Bölgesi’ni hem de Bilisim Vadimizi tanittik. Tataristan’in burada yapmayi planladigi yatirimlar ve ülkelerimiz arasinda imzalayacagimiz anlasmalar, is birligi anlasmalari ile çok daha saglikli ve basarili neticeler elde edecegiz” diye konustu.

Türkiye’ye gerçeklesen ziyaretin verimli geçtigini belirten Cumhurbaskani Minnihanov ise, “Dün çok efektif, verimli bir gündü ve gelecek vaat eden islere el attik. Sizinle görüstügümüz projenin gerçeklesmesi için gerçekten kalbimiz heyecanla atiyor. Starta bir saniye kaldi ama tek bir konumuz kaldi çözülecek. Gerekli makinelerimiz, insan kaynaklarimiz var, en önemlisi sizin de desteginiz var. Biz dün Ibrahim Bey’le görüstük. Onun bu kadar somut düsünmesi bizim çok hosumuza gitti. Bununla birlikte birkaç güzel görüsme yaptik, bunlar da çok verimli oldu” dedi.



"Biz kardesiz dostuz diyoruz ama çalisarak buna layik oldugumuzu birbirimize göstermemiz gerekiyor"

Otomotiv sanayii hakkinda konusan Cumhurbaskani Minnihanov, “Biz kardesiz dostuz diyoruz ama çalisarak buna layik oldugumuzu birbirimize göstermemiz gerekiyor. Biz Tataristan Cumhuriyeti olarak Rus Federasyonu’nda sizin için destek olusturuyoruz. Siz karar aldiktan sonra onu gerçeklestirenlerdensiniz hem de ulasilabilirsiniz. Bundan dolayi tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA