Allianz Motto Hareket, Çocuklari Harekete Çagiriyor

Allianz Türkiye’nin sürdürülebilirlik stratejisi dogrultusunda çocuklarin hareket ve spor yoluyla saglikli büyümelerine katki saglama hedefiyle hayata geçirdigi kurumsal sosyal sorumluluk programi Allianz Motto Hareket, birbirinden eglenceli videolariyla Türkiye’deki tüm çocuklari harekete çagiriyor.

Allianz Motto Hareket, Çocuklari Harekete Çagiriyor


Sigorta sirketi Allianz Türkiye’nin, Türkiye Egitim Gönüllüleri Vakfi (TEGV), Ege Çagdas Egitim Vakfi (EÇEV) ve Koruncuk Vakfi isbirligiyle 2018 yilindan bu yana devam eden kurumsal sosyal sorumluluk programi Allianz Motto Hareket, birbirinden eglenceli egzersiz videolariyla bu yaz çocuklari hem mental olarak hem de bedenen daha iyi hissettirmek için YouTube’da olacak. Verilen bilgiye göre, 25 Haziran’dan itibaren hem sigorta sirketinin hem de is birligi yapilan STK’larin sosyal medya kanallarinda, yaz boyunca her Cuma yeni bir bölümle açik kaynak olarak yayimlanacak video serisiyle, Türkiye’nin dört bir yanindan daha fazla çocugun spor ve saglikli yasam kültürünü benimsemesi amaçlaniyor.

Ortadogu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Beden Egitimi ve Spor Bölümü akademisyenlerinden Prof. Dr. Mustafa Levent Ince öncülügündeki uzman ekibin danismanliginda hazirlanan videolar; ‘Allianz Motto Hareket ile Isinma ve Soguma’, ‘Eglenceli Oyunlar’, ‘Hedef Koyma ve Ölçme’, ‘Kardiyo ve Ritim’, ‘Kas Kuvveti’, ‘Esneklik’, ‘Çeviklik’, ‘Denge’ ve ‘Nesne Kontrolü’ olmak üzere toplam 9 temadan olusuyor. Farkli oyun ve spor dallariyla zenginlestirilmis videolar, kapali alan ve açik alanda gerçeklestirilebilecek fiziksel aktiviteleri içeriyor.

“Üç yil içinde 21 ilden 3 bin çocuga ulastik; hedefimiz tüm Türkiye”

Allianz Türkiye Kurumsal Iletisim, Kurumsal Sorumluluk ve Sürdürülebilirlik Grup Baskani Berna Özdemir, programla ilgili olarak“TEGV, EÇEV ve Koruncuk Vakfi is birligiyle 2018 yilinda baslattigimiz programimizla 3 sene içerisinde 21 ilden3 bin çocuga egitim verdik. Paydaslarimizin ve hedef kitlemiz olan gelecek nesillerin görüslerini alarak tasarladigimiz program ile daha fazla çocugun hem fiziksel hem de mental gelisimine katki saglamayi hedefliyoruz. ODTÜ Beden Egitimi ve Spor Bölümü is birligiyle hazirlanan video serimiz sayesinde STK’lar bünyesinde verdigimiz egitimleri açik kaynak olarak tüm Türkiye’nin kullanimina sunuyoruz. Daha fazla çocugun hayatina deger katacak olmaktan mutluluk duyuyoruz’’ dedi.



Egitimler pandemi döneminde dijital mecralara tasindi

Verilen bilgiye göre, program 2018-2020 yillari arasinda, is birligi yapilan üç sivil toplum kurulusunun yerleskelerinde gönüllü egitmenler araciligiyla uygulanmisti. Pandemi döneminde dijital sinif ortamina uygun olarak yeniden yazilan egitim içerigiyle uzaktan egitime adapte edilen program, TEGV ve EÇEV’in dijital platformlarinda uygulanmaya devam ediyor. Internet erisimi olmayan çocuklar uygulamalara TEGV EVDE dergisi araciligiyla ulastirilan program kartlariyla katiliyor. Tüm yaz boyunca her Cuma sosyal medya üzerinden açik kaynak olarak yayimlanacak videolarla ise tüm çocuklar harekete davet ediliyor.

10 temel hareket becerisinde gelisim

Programin çocuklarin hayatina kattigi degeri ve sosyal etkiyi ölçümlemek için ODTÜ Beden Egitimi ve Spor Bölümü akademisyenlerinden Prof. Dr. Mustafa Levent Ince, Dr. Koray Kiliç ve Serap Sarikaya tarafindan yürütülen kapsamli bir rapor hazirlandi. Rapora göre; uygulama sürecinde, gönüllü egitmenler, yöneticiler ve velilerden, katilim memnuniyeti, ögrenme ve uygulamalarin yasama aktarimiyla ilgili toplanan veriler isiginda, çocuklarin 10 temel hareket becerisinin tamaminda, istatistiksel olarak anlamli gelisim gösterdigi görüldü.

Çocuklardan ve velilerden edinilen bilgilere de yer verilen rapor; çocuklarin programda deneyimledikleri fiziksel etkinlikler ve oyunlarin yani sira yeni meraklar edinme, çevresindeki akran ve yetiskinlerle paylasimda bulunma gibi özellikler kazandigini, kazanilan bu edinimleri günlük yasamlarina da aktardigini gösterdi.

Spor ve saglikli yasam kültürünün toplumda yayginlasmasina katkida bulunma hedefiyle 2018 yilindan bu yana devam eden programin toplam 8 yil sürecegi açiklandi.
Kaynak: İHA